Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Jeroen Kreuger stapt uit bestuur Westfriesgasthuis

Jeroen Kreuger legt met ingang van 1 januari aanstaande zijn functie neer als voorzitter van de raad van bestuur. Kreuger kwam tot dit besluit na een verschil van inzicht met de raad van toezicht over de invulling van de functie. Kreuger trad in januari van dit jaar aan als bestuursvoorzitter van het Westfriesgasthuis.
Jeroen Kreuger stapt uit bestuur Westfriesgasthuis

De raad van toezicht betreurt het vertrek van de heer Kreuger als bestuurder, maar respecteert diens besluit. Peter Wiggers, voorzitter van de raad van toezicht van het Westfriesgasthuis: “Inhoudelijk kan ik er weinig over zeggen. Een aantal zaken in de portefeuille van Kreuger heeft hij goed opgepakt en goed gedaan maar er zijn ook aan aantal zaken aan de orde gekomen waarover verschil van mening bestaat. Uiteraard spant de raad van toezicht zich in om bestuurlijke continuïteit te waarborgen. Ondertussen kunnen patiënten van het Westfriesgasthuis als altijd rekenen op de deskundigheid en zorg van onze specialisten en verplegend personeel.” Desgevraagd laat Wiggers weten dat de financiële afhandeling geheel volgens de beloningscode van de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg is verlopen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vertrek topman kostte Westfriesgasthuis zes ton
Afdelingen Westfriesgasthuis weer open na MRSA
Westfriesgsthuis is volledig papierloos
Jeroen Kreuger wordt bestuursvoorzitter Westfriesgasthuis

3 reacties

 • no-profile-image

  Gijs

  Even een rekensom: 600.000 euro de laatste keer en nu misschien weer 600.000 = 1.200.000 euro. Eeen verpleegkundige kost gem. 40.000 euro, met andere woorden dit kost 30 handen aan het bed! Hoe bedoel je onderbezetting, werkdruk, ziekteverzuim etc.

 • no-profile-image

  adje rem

  Hoeveel handen aan het bed wordt de patient volgens de aangepaste "behandelingscode" nu onthouden??
  Heeft dit ziekenhuis nog wel geld om patienten op te nemen??, of worden die het eerst ontslagen.Voor VWS geldt duidelijk het motto: eerst de financien gezond ,dan de rest!

 • no-profile-image

  adje rem

  Wordt de Plukker nu weer de interim?? Gaat deze regeling volgens de belonings??-code weer 600.000,00 euro kosten?? Is dit ziekenhuis soms een afwerkplek van geldgeile graaiers??

Of registreer u om te kunnen reageren.