Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Personeel Zonnehuizen krijgt deel salaris pas volgend jaar

Het personeel van zorginstelling Zonnehuizen krijgt een deel van het salaris van december pas volgend jaar. Dat blijkt uit een bericht dat de organisatie aan de medewerkers heeft gestuurd, meldt het Financieele Dagblad.
Personeel Zonnehuizen krijgt deel salaris pas volgend jaar

De zorginstelling verkeert sinds enkele weken in surséance van betaling en een faillissement lijkt onafwendbaar. Op dit moment is er niet genoeg geld in kas om alle salarissen te betalen, volgens het dagblad.

Eindejaarsuitkering

Deze maand krijgen de medewerkers eerst de eindejaarsuitkering, aangevuld met een deel van het brutosalaris. De rest van het salaris krijgen zij op een later moment. Over de uitbetaling van het salaris is nog onduidelijkheid.

Faillissement

Door de eindejaarsuitkering eerder uit te keren dan het salaris, lijkt de organisatie rekening te houden met een faillissement. Bij faillissement is namelijk de eindejaarsuitkering niet gegarandeerd en dat zouden de medewerkers dus mislopen. Salarissen worden wel door het UWV zeker gesteld.

Debat

De SP in de Tweede Kamer heeft een debat aangevraagd over de ontstane situatie. Dat debat vindt donderdag 22 december plaats vanaf 17.00 uur en is live te volgen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

PvdA wil banen Zonnehuizen behouden
Bestuur Zonnehuizen schrijft brandbrief
Zonnehuizen vraagt surseance van betaling aan
Winter heeft interesse in Zonnehuizen
Bonden stemmen in met sociaal plan Zonnehuizen

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hilde

    Zonnehuizen heeft als stichting gigaveel managers, ontsla die eerst zou ik zeggen! Het is van het zotte!

Of registreer u om te kunnen reageren.