Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Scootmobiel zorgt voor opstoppingen in zorg

De toename van scootmobielen en rollators leidt tot files voor liften en in gangen van zorginstellingen. Hierdoor kunnen zorgverleners in geval van nood hun werk niet meer doen. Dat stelt André van der Sterre, directeur van liftenbedrijf KONE, in De Telegraaf.
Scootmobiel zorgt voor opstoppingen in zorg

“Het leidt niet alleen tot gevaarlijke situaties in de tehuizen, ook is het personeel zoveel tijd kwijt om als ’verkeersregelaar’ op te treden, dat het vaak niet meer toekomt aan hun primaire zorgtaken”, stelt Van der Sterre in het dagblad.

Spitstijd

Volgens Van der Sterre wordt KONE tientallen keren per jaar gevraagd door instellingen om een oplossing te bedenken voor de ergernis. “Er kan vaak maar één scootmobiel in een lift en tijdens de spits kan de wachttijd wel eens twintig tot dertig minuten oplopen” Hij stelt dat zorginstellingen maar weinig bouwtechnische aanpassingen doen om het probleem te verhelpen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

4 reacties

 • no-profile-image

  Peter de Wit

  Nou Mark, in oudere verzorgingshuizen weet men met rolstoelen en scootmobielen geen raad. Maar wat het belang is van de liftindustrie, bij een calamiteit mag je tioch niet met de lift?

 • no-profile-image

  Mark Bakker

  Misschien dat Zorgvisie een klein beetje voorzichtiger kan zijn met het plaatsen van persberichten van liftfabrikanten die een belang hebben bij zulk nieuws.

 • no-profile-image

  Rita Dorst

  Regeren is vooruitzien. Mensen die een scootmobiel kunnen bedienen, komen over enige tijd niet meer in een zorginstelling, maar wonen thuis.

 • no-profile-image

  bezorgde

  En al de niet aanwezige oplaadpunten en parkeerplekken.
  Een hellingbaan buitenom voor alle zorginstellingen via de postcodeloterij een idee?

Of registreer u om te kunnen reageren.