Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

99 miljoen per jaar voor stages in zorginstellingen

Het stagefonds voor zorginstellingen wordt vanaf 2012 gevuld met 99 miljoen euro per jaar. Dit heeft staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS besloten.
99 miljoen per jaar voor stages in zorginstellingen

De staatssecretaris schrijft in de arbeidsmarktbrief van 4 maart dat het stagefonds steeds meer en betere stages realiseert. Zij baseert zich op een evaluatie van zorgstages, uitgevoerd door onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix.

Remmend effect

Uit de evaluatie blijkt dat er de afgelopen drie jaar ruim twintig procent meer stageplaatsen zijn aangeboden in het middelbaar beroepsonderwijs, van 24.000 in 2008 naar 29.000 in 2010. In het hoger beroepsonderwijs is het aantal van 5.000 stageplaatsen nagenoeg gelijk gebleven, ondanks enkele factoren die een remmend effect hadden op het aantal stageplaatsen, zoals fusies, reorganisaties en bezuinigingen. Dankzij het stagefonds hebben in 2010 zo’n 1400 zorgconcerns een stageplaats kunnen regelen voor bijna 100.000 studenten.

Adminstratieve lasten

Naast meer stageplaatsen blijkt uit de evaluatie ook dat de kwaliteit van de stagebegeleiding is verbeterd. Zowel de zorginstellingen als de betrokken onderwijsinstellingen geven dit aan. Dankzij het stagefonds kunnen zorginstellingen investeren in betere stagebegeleiding. Verder blijkt uit de evaluatie dat de administratieve lasten voor de zorginstellingen laag zijn. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

VWS gaat stage lopen in de zorg
Stagefonds Zorg veelvuldig gebruikt
Meer stageplaatsen voor doktersassistenten
Stagefonds Zorg deze week van start

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april

Of registreer u om te kunnen reageren.