Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers wil ambtenaren plaatsen in ziekenhuis

Minister Edith Schippers van VWS wil ambtenaren van haar eigen ministerie tijdelijk detacheren in het management van een ziekenhuis, om ze daar kennis en ervaring te laten opdoen. Andersom wil ze werknemers uit ziekenhuizen een jaar laten meedraaien op haar departement.
Schippers wil ambtenaren plaatsen in ziekenhuis

Schippers zei dat vrijdag bij een bijeenkomst van de Leidse Studentenvereniging Quintus. Ze hoopt op een kruisbestuiving tussen de overheid enerzijds en bedrijfsleven en andere sectoren anderzijds. Een structurele uitwisseling kan daarvoor zorgen, meent de VVD-minister, die op haar eigen ministerie het voortouw wil gaan nemen.

Uitwisseling

Ook in uitwisseling met het bedrijfsleven ziet ze kansen. “Iemand van een grote onderneming kan ons meer bedrijfsmatig in de dagelijkse praktijk leren om bepaalde risico’s te managen in plaats van ze alleen maar te mijden. Op hun beurt kunnen ambtenaren het bedrijfsleven inzicht geven in het omgaan met complexe, maatschappelijke processen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

6 reacties

 • no-profile-image

  Rob

  @ Bart en Robert. Ik houd wel van een beetje optimisme en naieviteit, lieft bij mijn concurrenten. Op het moment dat iemand mijn geld uitgeeft, bijvoorbeeld een politicus, dan word ik snel minder vrolijk. Zeker ook wanneer er een goede verklaring is waarom abtenaren zich gedragen zoals ze dat doen. Of positiever geformuleerd: de ambtenaren van VWS zouden wel eens beter kunnen zijn dan hun minster denkt.

 • no-profile-image

  Robert Wagensveld

  Ik ben het eens met de reactie van Bart van Gelder: de bovenste 3 reacties zijn in mijn ogen negatief in plaats van kritisch en hebben daarom een afbrekend in plaats van opbouwend effect.

 • no-profile-image

  Bart van Gelder

  geen enkele organisatie is ooit beter geworden van bovenstaande 3 reacties. Beste Van Velzen, nelissen en Rob, help svp de zorg verbeteren en houd met deze onzin op.

 • no-profile-image

  Rob

  En dan managed een ambtenaar een risico goed, loopt het toch fout af, gaat de minister onderuit in pers, en krijgt de ambtenaar een promotie?

 • no-profile-image

  nelissen

  Een verpleegkundige moet meer dan 100.000,- euro opbrengen per jaar. We zullen Schippers leren wat werken is.

 • no-profile-image

  Van Velzen

  Dus onze minister denkt dat haar ambtenaren de ziekenhuizen niet begrijpen? En dat die kennis wel 100.000 euro aan verloren productiviteit per ambtenaar waard is? Waarom neemt ze niet een paar voormalig ziekenhuismedewerkers aan?

Of registreer u om te kunnen reageren.