Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Definitief ontslag voor 37 medewerkers GGZ WNB

GGZ WNB heeft collectief ontslag aangevraagd voor 37 medewerkers. Van de 151 medewerkers die in december 2010 te horen kregen dat hun functie boventallig werd, is uiteindelijk een groep van 37 personeelsleden overgebleven die daadwerkelijk moet vertrekken.
Definitief ontslag voor 37 medewerkers GGZ WNB

In maart sprak het bestuur van GGZ WNB nog de hoop uit dat iedere medewerker naar een nieuwe baan begeleid kon worden. GGZ WNB moet de financiën van de instelling gezond maken in het kader van een lening en plan van de ABN Amro. Dit vijfjaren businessplan met de naam Esperanza moet ervoor zorgen dat zowel de productie als de personele formatie op orde zijn.

Onvermijdelijk

Bestuursvoorzitter Martin van Rooijen van GGZ WNB zegt over de ontslagaanvraag bij het UWV: “Wij betreuren het zeer dat we alsnog over moeten gaan tot deze melding van collectief ontslag. Vanuit het toekomstperspectief van GGZ WNB is dit besluit helaas onvermijdelijk. Wij blijven ons in deze periode onveranderd en maximaal inzetten om deze mensen van werk naar werk te begeleiden net als in de periode van december 2010 tot op heden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ABN Amro stelt toekomst GGZ WNB veilig
Collectief ontslag GGZ WNB afgewend
ABN Amro verleent voorlopige steun aan GGZ WNB
GGZ WNB en vakbonden bereiken akkoord

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    v

    dit is niet meer normaal 37 mensen weg bij de GGz juist dat men ze zo hard nodig hebben!!

Of registreer u om te kunnen reageren.