Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Directeur GGZ Delfland vrijgesproken van valsheid in geschrifte

Iris Bandhoe, geneesheer-directeur en bestuurslid van GGZ Delfland, is vandaag vrijgesproken van valsheid in geschrifte door de rechtbank in ’s-Gravenhage.
Directeur GGZ Delfland vrijgesproken van valsheid in geschrifte

De zaak was volgens website Psy aangespannen door het voormalig hoofd opleiding van GGZ Delfland. Deze zou door Iris Bandhoe eind maart 2009 onder druk zijn gezet de naam van een sollicitant toe te voegen aan een reeks bestaande publicaties, zonder dat deze kandidaat enige bijdrage had geleverd aan de publicaties. De kandidaat was beoogd plaatsvervangend A-opleider en doel zou zijn de sollicitant zo te laten voldoen aan de strenge eisen van de vacature.

Vrijspraak

De rechtbank acht het echter niet bewezen dat zij heeft aangezet tot valsheid in geschrifte. De publicatielijst die veranderd zou zijn, werd in februari 2009 al gepubliceerd in het Jaarverslag 2008 A-opleiding psychiatrie. De rechtbank concludeerde dat zij daardoor niet langer de mogelijkheid had om de lijst over 2008 aan te passen. De lijst over 2009 kon zij volgens de rechtbank ook niet aanpassen. Deze was in maart 2009 nog niet samengesteld. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Uitspraak:

Uitspraak: Uitlokken valsheid in geschrifte niet bewezen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 reacties

 • no-profile-image

  adje rem

  Alleen als de rechters tot het illustere clubje Kalbfleisch,Westendorp,Schalkenbehoren , kan en moet er wetenschappelijke twijfel zijn
  aan de uitspraak !!?? Ook J.v.d. Sloot is hier niet veroordeeld.

 • no-profile-image

  Familie

  In de zorg plakt men op diepe wonden een doofpot ipv een pleister!

 • no-profile-image

  AG

  Wel knap, tussen 30 en 31 maart!!
  Berichtgeving is ook een vak.

 • no-profile-image

  A.

  Ze mag dan niet veroordeeld zijn, ze heeft vast druk uitgeoefend. Dat zeg ik niet omdat ik haar ken, maar omdat alle bestuurders waar ik mee heb gewerkt zich van dergelijke praktijken bedienden.

Of registreer u om te kunnen reageren.