Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Thuishulpen ViVa! opnieuw in staking

De thuishulpen van thuiszorgorganisatie ViVa! Zorggroep uit Haarlem en omgeving staken vandaag en morgen opnieuw. Het bedrijf heeft ongeveer 650 mensen een aanbod gedaan om voor minder geld te gaan werken. Tweehonderd mensen gingen daarmee akkoord en honderd gingen uit eigen beweging weg. Voor de andere 350 is bij de uitkeringsinstantie UWV een ontslagaanvraag ingediend.
Thuishulpen ViVa! opnieuw in staking

Abvakabo FNV is woedend. Het is de derde keer dat er wordt gestaakt. Het UWV heeft nog een kleine maand nodig om tot een beslissing te komen of het ontslag wordt toegekend. De vakbond heeft al aangekondigd naar de rechter te stappen als de aanvragen worden gehonoreerd. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

UWV ontvangt circa 350 ontslagaanvragen ViVa!
Derde van thuishulpen ViVa! akkoord met lager salaris
Thuiszorghulpen ViVa! Zorggroep staken
Medewerkers ViVa! Zorggroep kondigen staking aan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Ton

  beste mensen/stakers, hou vooral vast aan je standpunt dat je een normaal salaris voor je werk moet krijgen. Dat VIVA en de gemeente hier anders over denken kunnen ze niks aan doen, marktwerking maakt nu eenmaal meer kapot dan je lief is en dat begint in dit geval al bij je gezond verstand.

 • no-profile-image

  Renske Helmer

  In ieder geval steunt de VivaZorggroep de minister niet in haar streven 12.000 mensen meer in de zorg te halen.
  Hier laat de marktwerking zijn ware gezicht zien. www.zorggeenmarkt.nl

Of registreer u om te kunnen reageren.