Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NMa heeft nieuwe bestuursvoorzitter

Chris Fonteijn is per 1 juli 2011 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Hij volgt Pieter Kalbfleisch op.
NMa heeft nieuwe bestuursvoorzitter

Kalbfleisch trad half april uit eigen beweging terug. Er loopt een onderzoek tegen hem van de Rijksrecherche, vanwege verklaringen die Kalbfleisch eerder aflegde in de affaire rond bouwgrond op Schiphol, de zogenoemde Chipsholzaak. Kalbfleisch wordt beschuldigd van meineed. Ook zou er sprake zijn van belangenverstrengeling.

Fusie toezichthouders

Het kabinet besloot eerder dit jaar dat de NMa, de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatieautoriteit (OPTA) en de Consumentenautoriteit (CA) met elkaar gaan fuseren. Het is de bedoeling dat Fonteijn bestuursvoorzitter wordt van de nieuwe toezichthouder zodra die fusie een feit is. Chris Fonteijn (1955) is een jurist met een lange carrière in de advocatuur, die zich specialiseerde in energie- en ondernemingsrecht. Hij is sinds 2005 collegevoorzitter van de OPTA. Fonteijn blijft aan het hoofd staan van de OPTA. Hij zal wel een deel van zijn taken overdragen aan de plaatsvervangend voorzitter. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Pieter Kalbfleisch legt voorzitterschap NMa neer
Kalbfleisch: "Zonder marktwerking geen innovatie in de zorg"

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.