Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Cardiologen halen 40.000 euro op met estafetteloop

Een groep van 42 cardiologen van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) heeft met een estafetteloop naar Parijs 40.000 euro opgehaald voor onderzoek naar plotselinge hartstilstand.
Cardiologen halen 40.000 euro op met estafetteloop

De loop begon twee dagen geleden bij de Domtoren in Utrecht. De Nederlandse cardiologen, die werken in universitaire medische centra in Leiden, Rotterdam en Utrecht, hebben in 48 uur 588 kilometer afgelegd. In Parijs vindt de komende dagen een groot Europees congres van cardiologen plaats.

Acute hartstilstand

Duizenden mensen worden ieder jaar buiten het ziekenhuis getroffen door een acute hartstilstand. Slechts een op de vier mensen overleeft dat. Het doel van het extra onderzoek is om erachter te komen hoe de overlevingskansen vergroot kunnen worden. Een acute hartstilstand kan ook mensen treffen die ogenschijnlijk heel gezond zijn. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    William D. ( Bill ) Hermsen. Dordrecht.NL

    Een geweldige prestatie van de NVVC voor het onderzoek naar plotselinge hartstilstand . Dit verdient zeker navolging voor meerdere onderzoeken van zeldzame ziekten zoals Dermamyocitis.

  • no-profile-image

    Christina Brucks, beleidsmedewerker

    Letterlijk en figuurlijk een heel sportieve actie van de cardiologen. Erg postief en inspirerend. Een mooi en welkom voorbeeld in deze tijden van financiele tekorten.

Of registreer u om te kunnen reageren.