Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Huisartsen protesteren tegen bezuinigingen kabinet

De LHV en andere huisartsenorganisaties houden op 6 oktober een manifestatie tegen het plan van het kabinet om 132 miljoen euro te besparen op de huisartsenzorg. Dat komt neer op 20.000 euro per praktijk, stellen de organisaties.
Huisartsen protesteren tegen bezuinigingen kabinet

De huisartsen waarschuwen dat de ingrepen op de langere termijn averechts zullen werken. De zorg wordt er alleen maar duurder door, voorspellen ze. Huisartsen zullen minder beschikbaar zijn voor de patiënt, waardoor mensen vaker naar het ziekenhuis zullen stappen voor hulp. De zorg is daar veel duurder. Per saldo kost de maatregel dus geld, aldus de organisaties. De manifestatie vindt plaats in de RAI in Amsterdam. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Huisartsen in actie tegen bezuinigingen
LHV adviseert huisartsen niet te investeren
LHV hekelt bezuiniging op huisartsenzorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.