Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Iris van Bennekom weg bij De Friesland

Iris van Bennekom verlaat per 1 september De Friesland Zorgverzekeraar waar ze op 1 maart van dit jaar aan de slag is gegaan als directeur Zorginkoop. Dat meldt vakblad Skipr. Van Bennekom schrijft de uitoefening van de functie niet te kunnen combineren met haar gezinssituatie.
Iris van Bennekom weg bij De Friesland

"Ik heb deze functie (...) aanvaard onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat het te combineren zou zijn met mijn gezinssituatie", meldt ze haar LinkedIn-contacten volgens Skipr. "Ondanks afspraken op dit vlak ben ik tot de conclusie gekomen dat deze combinatie niet haalbaar is en daarom verlaat ik per 1 september De Friesland." Van Bennekom verblijft tot eind augustus in het Verre Oosten.

VWS

De voormalige directeur van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) stapte in maart over van het ministerie van VWS naar De Friesland. Op het ministerie was ze adjunct-directeur langdurige zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Iris van Bennekom weg bij ministerie van VWS
Iris van Bennekom verlaat NPCF
Van Bennekom wil parlementaire enquête naar zorg

Zorgvisie Bouwcongres

Hoe financieren zorginstellingen hun zorgvastgoed in de praktijk? Hoe gaan de financiers om met nieuwbouwplannen en waar moeten deze aan voldoen? Hoe houd je de bouwkosten in de hand? Neem daarom deel aan het Zorgvisie Bouwcongres en stel uw vragen aan de ervaringsdeskundigen. Meer informatie en aanmelden.

14 reacties

 • no-profile-image

  bart

  Mevrouw van Bennekom zijn we liever kwijt dan rijk. Zeer opportunitische dame met geringe innerlijke waarden. Op een moment dient de spiegel zich aan. Nu nog de vraag wat de dame ziet als ze al zichzelf aan wil kijken in alle eerlijkheid. De kans acht ik zeer gering.

 • no-profile-image

  Madelein

  Mevrouw van Bennekom rent van de ene dure baan naar de andere en laat overal brokken achter, maar wordt er zelf beter van. Gouden handdrukje en een paar leugentjes richting media en ze kan fris op zoek naar een nieuw baantje...Dit is zo Nederlands! En zelfs de PVV krijgt er geen vinger achter!

 • no-profile-image

  job

  zit de voltallige raad van bestuur te slapen bij de dfz toch te gek voor woorden wat daar gebeurt,moeders wil is wet.Wie niet voor me is is tegen mij,ik duld geen tegen spraak.

 • no-profile-image

  Frieslander

  Bij DFZ-personeel is ook algemeen bekend dat er een conflict is tussen Diana en Iris. Helaas wordt er zelfs intern niets bekend gemaakt. Personeel wordt niet serieus genomen en durft de mond niet meer open te doen. Jammer dat een mooi bedrijf in pakweg een jaar tijd verkwanseld wordt. Directie en hoger personeel dat er uit vliegt of vervangen wordt doet de mond niet open vanwege de riante vertrekregelingen.

 • no-profile-image

  Bob

  Op charmante en deskundige wijze haalde Iris de NPCF uit het slop. En optimaliseerde de relatie met VWS. Het was voor enkelen dan ook een verrassing dat Iris toch naar VWS ging, nadat ze geen DG kon worden. Maar velen keken ervan op dat ze na een korte periode aldaar collega Diana naar de Friesland volgt. Dat korte verblijf op VWS hebben Iris en Diana gemeen. Dat schept juist een band, in plaats dat sprake is van een vermeend conflict. Eén plus één is drie, zo moet De Friesland hebben gedacht. De symbiose van twee power ladies zal de reorganisatie vleugels geven. Maar doordat Iris kiest voor haar gezin dreigt voor De Friesland de Gordiaanse knoop. Nog iets over het besluit van Iris. Nee, dat is niet ouderwets. Maar juist hartstikke modern en verstandig. Het slaat natuurlijk wel een deuk in het feministische adagio “het is een kwestie van organiseren”. Velen gingen Iris voor. Vers in het geheugen liggen Wouter Bos (KPMG) en Camiel Eurlings (KLM), die bij hun nieuwe werkgevers rust en flexibiliteit hebben gevonden. Dat willen we allemaal. Die balans is ook Iris van harte gegund. Maar hoe moet het verder met Diana?

 • no-profile-image

  Stijn

  Ger, met rotte appel en geringe denkkader ben ik te scherp geweest. Wel blijf ik van mening dat haar werkwijze niet past binnen een dergelijke organisatie.

 • no-profile-image

  Ger

  Zo Stijn commentaar op TTT maar een vrouw een rotte appel noemen en zeggen dat ze een gering denkkader heeft is ook verre van netjes. Werk je zo nauw samen met haar??

 • no-profile-image

  Stijn

  TTT,pff, dat je in het jaar 2011 nog zulke uitspraken kunt doen over de vrouwen. Ik ben er trots op dat mijn organisatie bestaat uit 95% positief kritische vrouwen. Helaas is Diane Monissen een rotte appel die iedereen er uit werkt die niet binnen haar geringe denkkader past. Hoeveel mensen heeft het dit al de kop gekost. Hoeveel zitten er met smart te wachten op hun pensionering.
  Misschien wordt de Raad van Commissarissen eindelijk eens wakker en zich niet langer laat inpalmen door Diane Monissen. Good Governance betekent ook om goed met de medewerkers om te gaan! Iris ik hoop dat je een leuke nieuwe baan vindt.

 • no-profile-image

  Van Tast

  Hahaha, haar gezinssituatie! Een meningsverschil met Monissen bedoelt men. Kom daar toch eerlijk voor uit! Dit draaikontengedrag heeft iedereen meteen door.

 • no-profile-image

  TTT

  Pfff, gelukkig, weer een vrouw minder in de zorg. Die hele feminisering in de zorg baart de maatschappij grote problemen wegens verregaand mutsengedrag. Van continuïteit kan geen sprake zijn zodra een organisatie wordt bevolkt door enkel vrouwen. Een zegen, dit vertrek van mw Van Bennekom. Nu mw Monissen nog.

 • no-profile-image

  jantje

  mevr. monissen richt haar organisatie ten gronde, overal waar ze gewerkt heeft zijn puinhopen achter gebleven. wie heeft haar ooit kunnen aanstellen?

 • no-profile-image

  Cees

  Kleinigheidje: Iris Bennekom was toch directeur van de directie langdurige zorg (en niet adjunct-directeur). Wellicht komt het misverstand omdat ze ook plaatsvervanged directeur generaal was van de DG kolom Langdurige Zorg. Anyway... jammer dat ze al zo snel weggaat. Ik hoop dat ze snel een mooie plek vind!

 • no-profile-image

  Maarten

  Ondanks mijn contacten bij De Friesland heb ik niets gehoord van een conflict. Dat zal wel iets zeggen oven mijn relaties, want met een dergelijk onmogenlijk ambitieus reorganisatieplan van zowel het zorgaanbod als de eigen organisatie, is een conflict heel goed mogelijk. Persoonlijk vind ik het heel spijtig dat de beide dames in enkele maanden een goed functionerende zorgverzekeraar vernietigen.

 • no-profile-image

  jantje

  het is algemeen bekend dat mevrouw van bennekom en mevrouw monissen een conflict hebben en dat bennekom daarom weg moet. onder het mom gezin wordt weer een conclict weggemoffeld en zal ze wel weer zwijggeld krijgen.

Of registreer u om te kunnen reageren.