Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Jansen verlaat Waterland met stille trom

Jack Jansen is niet langer werkzaam als bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. De bestuurs­taken worden sinds juni ad interim waargenomen door Derk Vermeer.
Jansen verlaat Waterland met stille trom

Volgens Jan van Walsem, voorzitter raad van toezicht, was Jansen niet genoeg gericht op de toekomst. “Elk tijdperk heeft zijn eigen mensen nodig. Wij moeten ons als Waterlandziekenhuis meer richten op de toekomst. Met name de samenwerking met andere ziekenhuizen zal de komende jaren belangrijk worden.” De toezichthouder concludeert dat Jansen meer gefocust was op het operationele proces. “Jansen heeft daarom zelf het besluit genomen om het ziekenhuis te verlaten.”

Aanrijding

Jansen kwam na een aanrijding op 10 mei thuis te zitten. Van Walsem nam toen waar voor de oud-bestuurder. “Tijdens die periode kwam het verschil van inzicht naar voren. Vervolgens is Vermeer benoemd tot definitieve vervanger.” Vermeer werkte eerder als interim-voorzitter in de Isala klinieken en als bestuursvoorzitter van het Amphia Ziekenhuis.

Keuzes

Keuzes omtrent de toekomst van het ziekenhuis wil Van Walsem graag overlaten aan de nieuwe bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. “Als we keuzes maken, moeten we goed weten wat we kiezen en waarom. Daar betrekken we graag de definitieve bestuurder bij omdat die uiteindelijk het ziekenhuis voor langere periode moet leiden. Het is echter niet te voorkomen dat we nu al stappen nemen richting samenwerking met andere ziekenhuizen. We hebben overigens nog geen definitieve keuzes gemaakt, maar het ziekenhuis werkt nu al prettig samen met Esperance en het Westfriesgasthuis.”

Niet in de media

De zoektocht naar een nieuwe bestuurder start in september. Het vertrek van Jansen is door het ziekenhuis niet actief in de media gebracht. Van Walsem: “Medewerkers en stakeholders zijn wel op de hoogte gebracht, maar verder hebben we de kwestie intern gehouden. Het ziekenhuis is de laatste tijd veel negatief in het nieuws gekomen en we wilden niet opnieuw alle aandacht op ons vestigen. Zeker omdat het dossier-De Bruin niets te maken heeft met het vertrek van Jansen.” Jansen zelf was niet bereikbaar voor commentaar. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees meer:

Waterlandziekenhuis bleef te lang in crisisfase hangen
Waterland traag bij afhandeling zaak De Bruin
Jan van Walsem voorzitter toezicht Waterlandziekenhuis
Jack Jansen bestuurslid bij Waterlandziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Foto

 • Derk Vermeer

  Derk Vermeer

7 reacties

 • no-profile-image

  huub janssen

  wegens wanbeleid loon en bonus over verloren jaren terug inleveren?

 • no-profile-image

  Amiz

  Altijd maar die verantwoordelijkheid, maar aansprakelijkheid, ho maar. Dan kan de beloning toch een stuk lager zijn, of niet soms?

 • no-profile-image

  een echte medewerker

  Onzin, Jansen was doortastend in de zaak De Bruin, dat weet iedereen binnen ons ziekenhuis. Dat sommige dat niet leuk vonden zal iets over hun zeggen. "Medewerker 1' zal wel een arts zijn die wat te verbergen heeft. Gedraag je aub in het belang van ons ziekenhuis.

 • no-profile-image

  Medewerker 1

  Terecht dat deze bestuurder eindelijk is vervangen, en natuurlijk heeft het heel veel met de zaak de Bruin te maken. Daar heeft meneer gewoon een potje van gemaakt.
  Maar ja, dat openlijk toegeven blijft het moeilijkste wat er is.
  Schrale troost de heer Jansen zal zonder twijfel voldoende hebben ontvangen om na zijn vertrek niet liftend terug naar Brabant te hoeven. Helaas zien we dat pas volgend jaar juli op z'n vroegst.

 • no-profile-image

  trendwatcher

  Weer een bestuurder die met drogredenen wordt vervangen door een lid van de zittende raad van toezicht. Over kwaliteit, veiligheid & integriteit in de zorgtopstructuur gesproken: wie bewaakt de zorgbrede governancecode? Juist ja: de raad van toezicht! Ha, ha.

 • no-profile-image

  Kattekop

  Citaat Olchert Brouwer, toenmalige voorzitter RvB n.a.v de benoeming van JJ op 1 april 2009: "Jack Jansen heeft een duidelijke visie op een klantgerichte gezondheidszorg en weet die goed over te brengen."
  Erna Baars was voor hem bestuursvoorzitter vanaf sept. 2008! Ondertussen is dus ook de voorzitter van de Raad van Toezicht gewisseld.
  Tja....

 • no-profile-image

  katrijn

  De Derk Vermeer die als interim-voorzitter zo'n 65.000 euro per maand verdiende bij amphia!

Of registreer u om te kunnen reageren.