Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers bekijkt komst interim-directeur Maasstad

Minister Edith Schippers van VWS laat uitzoeken welke juridische mogelijkheden zij heeft om zich te bemoeien met de benoeming van interim-directeur Peter Weeda bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Ze doet de uitspraak nadat de PVV en de SP tegen zijn aanstelling hadden geprotesteerd, omdat Weeda elders al zeker een keer met een gouden handdruk zou zijn ontslagen.
Schippers bekijkt komst interim-directeur Maasstad

Schippers laat uitzoeken wat er mogelijk is voordat zij conclusies wil trekken en Kamervragen beantwoordt. Dat stelde de bewindsvrouw gisteren na een ministersberaad over Prinsjesdag.

Vervanger

Weeda vervangt als interim-directeur in het Maasstad Ziekenhuis de opgestapte directeur Paul Smits. In het ziekenhuis zijn 28 mensen overleden die besmet waren met de Klebsiellabacterie. Weeda was al lid van de raad van toezicht van het ziekenhuis. Volgens de SP heeft die raad gefaald en is Weeda daarom geen goede vervanger van Smits. De SP noemde Weeda eerder ‘een beruchte graaier’. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Schadeclaims in voorbereiding tegen Maasstad
Ophef rond benoeming interim-directeur Maasstad
Maand lang geen besmettingen in Maasstad

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 reacties

 • no-profile-image

  adje rem

  Zijn er ook notulen van vergaderingen van deze R.v.T.?????; waaruit iets gedestilleerd of gedistilleerd kan worden??
  Of hoeft dat niet bij een borrelclub???

 • no-profile-image

  adje rem

  Zijn er ook notulen van vergaderingen van deze R.v.T.?????; waaruit iets gedestilleerd of gedistilleerd kan worden??
  Of hoeft dat niet bij een borrelclub???

 • no-profile-image

  William D. ( Bill ) Hermsen. Dordrecht.NL

  Mijn voorkeur is , dat je moet kiezen voor Kwaliteit . Als Minister kies je voor een Manager die een CV heeft met resultaten ,want daar gaat het om. Zelf ,in mijn arbeidsverleden regelmatig sollicitatie-gesprekken gevoerd met o.a. RvB ; etc..Mijn eerste indruk was binnen 1 min. bepaald of iemand wel of niet geschikt zal zijn.De eerste indruk is bepalend.

 • no-profile-image

  Rob

  Dit is een duidelijke afkeuring van het keuze van het RvT om Weeda te benoemen. Immers, Schippers weet dat ze geen bevoegdheid heeft en had dat ook direct in de Tweede Kamer duidelijk kunnen maken. Door te onderzoeken wat er mogelijk is gaat de minister in ieder geval mee met de kritiek, en geeft ze aan dat ze de aanstelling afkeurt. Hoeveel signalen heeft de RvT nog nodig?

Of registreer u om te kunnen reageren.