Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Verpleger GGZ Drenthe had seks met patiënten

Een verpleger van GGZ Drenthe is op staande voet ontslagen omdat hij seks heeft gehad met cliënten. Dat zou zijn gebeurd bij de vrouwen thuis. De vrouwen zeggen dat de seks tegen hun wil was. Het ontslag vond eind mei al plaats, nadat een patiënt een 'signaal' had afgegeven.
Verpleger GGZ Drenthe had seks met patiënten

Dat meldt Rien Kooijman van de instelling vandaag naar aanleiding van berichtgeving van RTV Drenthe. De werknemer, die al ruim 10 jaar in dienst was, is na de melding op non-actief gesteld. Onderzoek bij alle patiënten die de man in die tijd onder zijn hoede had, wees uit dat er sprake was van vier tot zes gevallen, aldus Kooijman. Onder meer sms-verkeer zou dat uitwijzen. De man is toen onmiddellijk ontslagen. De ggz-instelling heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingelicht.

Aangifte

De instelling gaat ook aangifte doen. Als er sprake is geweest van onvrijwillige seksuele contacten, is dat strafbaar. Daarover bestaat nog geen duidelijkheid, hoewel de instelling wel een sterk vermoeden heeft dat het onvrijwillig was. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

'Veel seksuele intimidatie bij verplegenden'
V&VN: Geen plaats voor seksuele handelingen
Co-assistent heeft last van seksuele intimidatie
Seksueel misbruik gehandicapten slecht gemeld

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

 • no-profile-image

  Andrea

  Inderdaad wat GGZ drenthe is 1 groot drama! Hartverscheurend hoe dara met clienten wordt omgegaan!

 • no-profile-image

  Iris

  Ook als de seks vrijwillig plaats vond ( wat ik niet direct kan geloven) is de hulpverlener hier erg fout bezig geweest. Dus een aangifte is sowieso op zijn plaats. Machtsmisbruik noem je dat toch?

  Er zijn overigens zoveel meer misstanden binnen GGZ Drenthe. Om misselijk van te worden. Ik vind dat er alle GGZ instellingen eens grondig onderzocht mogen worden door een extern bedrijf oid.

Of registreer u om te kunnen reageren.