Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gedragsverklaring voor alternatieve genezers

Pedofielen, zedendelinquenten en anderen die veroordeeld zijn voor ongewenst gedrag of strafbare feiten kunnen vanaf 1 januari 2012 niet meer aan de slag als therapeut in de alternatieve geneeskunde.
Gedragsverklaring voor alternatieve genezers

Vanaf die datum stelt de Stichting Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG) een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht voor alle 8000 therapeuten die in haar register zijn opgenomen. Dat heeft de stichting vandaag bekendgemaakt.

Verklaring

Bij een VOG screent justitie of de therapeut ooit is veroordeeld of een strafblad heeft. Zonder die verklaring worden therapeuten niet ingeschreven in het RBNG-register en vergoeden zorgverzekeraars de behandeling niet.

Zedenzaak

Directe aanleiding voor de maatregel is volgens directeur Josephine Beck-Kok de Amsterdamse zedenzaak rondom kinderdagverblijf Het Hofnarretje. Een pedofiel kreeg daar de zorg voor kleine kinderen toevertrouwd. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Josephine Beck kok

    Wat moeten wij met jomanda, wij gaan voor professionele zorg en alle excessen mogen openbaar worden. Laat iedereen beseffen hoe kwetsbaar iemand is, als het geestelijk of lichamelijk niet meezit.

Of registreer u om te kunnen reageren.