Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inwonende thuishulp uit Oostblok werkt dag en nacht

Inwonende thuishulp, het is een fenomeen in opkomst. Dat meldt actualiteitenrubriek Nieuwsuur. Uit een reportage gisteren blijkt dat de hulp, veelal afkomstig uit Slowakije, Tsjechië en Polen, wordt betaald om dag en nacht bij ernstig zieke mensen in huis te wonen. De thuishulpen werken als volwaardige verzorger en verrichten daarnaast huishoudelijk werk.
Inwonende thuishulp uit Oostblok werkt dag en nacht

De inwonende thuishulp is niet te verwarren met een au pair. Een au pair ondersteunt een gezin maar dertig uur per week, mag bij volwassenen geen verzorgende en verplegende handelingen verrichten en krijgt geen salaris. De bemiddelingsbureaus vinden hun cliënten via internet. "Een inwonende zorgverlener van WWA&N is vele malen goedkoper dan zorgverleners van andere zorgaanbieders," adverteert er één. (Nieuwsuur – Wouter van den Elsen / Twitter)

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • no-profile-image

  hulpi

  waarom moet ik nog naar school in nederland om gekwalificeerde hulp te mogen verlenen
  Goedkoop telt
  De nederlandse vrouw mag het bekijken met al hun expertise
  Goed bezig weer zoveel bespaard
  Schandalig vind ik deze ontwikkeling waar alleen maar corrupte bedrijven hun zakken mee vullen

Of registreer u om te kunnen reageren.