Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Paul Smits wordt vicevoorzitter UMC St Radboud

Paul Smits is per 1 januari 2012 benoemd tot decaan/vicevoorzitter van de raad van bestuur van het UMC St Radboud. Tegelijkertijd wordt hij benoemd tot decaan van de Faculteit der Medische Wetenschappen. Hij volgt Frans Corstens op wiens benoemingstermijn aan het einde van dit jaar afloopt.
Paul Smits wordt vicevoorzitter UMC St Radboud

Binnen de raad van bestuur wordt Paul Smits vooral belast met de portefeuille onderwijs en onderzoek.

Loopbaan

Paul Smits is internist en farmacoloog. Hij vervulde diverse bestuursfuncties binnen en buiten het UMC St Radboud en de Radboud Universiteit. Op dit moment is Smits hoofd van de afdeling Farmacologie-Toxicologie, wetenschappelijk directeur van het Onderzoeksinstituut Nijmegen Centre for Evidence Based Practice (NCEBP) van het UMC St Radboud en voorzitter van het bestuur van het Instituut voor de Waarborging van Kwaliteit en Veiligheid (IWKV), een onafhankelijk instituut binnen het UMC St Radboud. Paul Smits is tevens lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en van de Gezondheidsraad.

Raad van bestuur

Met de benoeming van Paul Smits is de vorming van de nieuwe raad van bestuur compleet. Naast Smits bestaat de raad van bestuur straks uit voorzitter Melvin Samson en de leden Cees Buren en Cathy van Beek. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

 • no-profile-image

  Amiz

  Ik schrok even bij het lezen van de naam. Goed dat ik even verder las. Uiteraard proficiat en om medische professionals te benoemen in de RvB

 • no-profile-image

  leo vollebregt , innosana

  Beste Paul en Cathy

  Gefeliciteerd met jullie aanstelling , hiermee is een mooi team voor Radboud compleet

  veel succes

Of registreer u om te kunnen reageren.