Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Teeven wil mensen met taakstraf hesje laten dragen

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid is voorstander van speciale hesjes voor mensen die een taakstraf uitvoeren. Op het hesje komt te staan: 'Werkt voor de samenleving'.
Teeven wil mensen met taakstraf hesje laten dragen

Dat heeft hij de Tweede Kamer vandaag laten weten. In Den Haag en Amsterdam werkt de reclassering al langer met de hesjes. De reclassering pleitte eerder al voor landelijke invoering ervan.

In de zorg een bordje

Het idee dat de veroorzaker de schade herstelt, vindt Teeven een pluspunt. Hij ziet er alleen wat in voor groepen die samen een taakstraf hebben gekregen. Voor mensen die werken in zorginstellingen, vindt Teeven een hesje een minder goed idee. Dan lijkt hem een bordje bij de ingang met 'Hier werken taakgestraften' beter. (anp)

Zorgmanager en Talent van het Jaar 2012

De inschrijving voor de verkiezing van Zorgmanager en Zorgvisie Grow/Work Talent van het Jaar 2012 is geopend. Meer informatie en aanmelden

7 reacties

 • Gijs van Otten

  Ik ben het met Monique eens.
  Belachelijk dat je een label op een persoon zet over een fout uit het verleden

  Zet dan gelijk ff een stempel op elk lid van de 2e kamer wil je...

 • no-profile-image

  monique

  belachelijk idee!!
  tuurlijk is het goed om ze een taakstraf te geven! maar om ze met zo een 'stempel'rond te laten lopen..... nee daar ben ik erg op tegen!!

 • no-profile-image

  José van Rosmalen

  De zwarte schapen moeten vooral herkenbaar zijn om de witte schapen een goed gevoel te geven; het is een inhumane vernedering om mensen zo te behandelen en een soort extra straf; de volgende stap is zeker de schandpaal. Teeven is een platte law en order politicus, evenals zijn politieke baas Opstelten; protest tegen deze aanpak is geboden!

 • no-profile-image

  Vince Q.

  Waarom niet net als in Amerika: zet ze in een oranje overall aan het werk ... En zéker zonder die tekst erop. We hebben hier wel temaken met mensen die een misdrijf hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. Laten we hiervoor nou niet àl te lief gaan worden. Ze hebben zichzelf al gestigmatiseerd door zich niet aan de algemeen geaccepteerde regels van de samenleving te houden!
  Wat mij betreft mogen ze zelfs in een "chain gang" tewerkgesteld worden.
  Met zo'n vestje zou je zelfs nog kunnen denken dat het vrijwilligers zijn die iets goeds willen doen voor de samenleving - Het zijn en blijven veroordeelden.
  En mocht dat niet helemaal duidelijk zijn, dat is iets heel anders dan jood of moslim zijn!

 • no-profile-image

  Truus straatman

  komt er straks ook een bordje te hangen hier werken joden of moslims

 • no-profile-image

  Roos

  Tuurlijk, stigmatiseren werkt enorm!!!!
  Misselijkmakend.

 • no-profile-image

  Martin

  Over symboolpolitiek gesproken....

Of registreer u om te kunnen reageren.