Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vakbond vindt ontslagen Maasstad onaanvaardbaar

Mensen mogen niet worden ontslagen vanwege de financiële schade die ontstaan is door de uitbraak van de klebsiellabacterie. Vakbond CNV wijst op een akkoord met de directie.
Vakbond vindt ontslagen Maasstad onaanvaardbaar

CNV-bestuurder Joost Veldt zei zaterdag op Radio 1 dat er een akkoord is met de directie over het vermijden van ontslagen. Hij vond de uitspraak van interim-directeur Peter Weeda over mogelijke ontslagen onverstandig. "Als er net een bestuurder met een kwart miljoen vertrokken is, is er nog voldoende ruimte", aldus Joost Veldt.

Begroting

Interim-bestuurder van het ziekenhuis Peter Weeda meldde vorige week dat er rekening gehouden moet worden met ontslagen. Vabondsbestuurder Joost Veldt zei op Radio 1 dat er eerst goed gekeken moet worden naar de begroting. Van ontslagen kan volgens hem geen sprake zijn, zeker omdat hierover een akkoord is met de directie.

NU'91 ook boos

Ook de vakbond voor verplegend personeel NU'91 is boos op de directie van het Maasstad Ziekenhuis, zo blijkt op RTV Rijnmond. De bond vindt het niet kunnen dat ze via de media hebben moeten vernemen dat er mogelijk gedwongen ontslagen vallen bij het ziekenhuis.

Fataal

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de multiresistente bacterie Klebsiella drie patiënten in het Maasstad Ziekenhuis zeer waarschijnlijk fataal is geworden. In totaal overleden 28 patiënten met de bacterie onder de leden. Het ziekenhuis liet weten de nabestaanden financieel te willen compenseren.

Het Maasstad Ziekenhuis heeft miljoenen euro’s schade geleden door het onderzoek naar de uitbraak en de teruggelopen patiëntenaantallen. Zorgvisie - (Carolien Stam)

Onderzoek: Drie doden door Klebsiëlla in Maasstad
Schippers bekijkt komst interim-directeur Maasstad
Schadeclaims in voorbereiding tegen Maasstad
Ophef rond benoeming interim-directeur Maastad

Carolien Stam

Eén reactie

  • no-profile-image

    Liesje

    Kijk eerst een goed naar de bedbezetting zou ik zeggen. Voordat je gaat praten over gedwongen ontslagen. Maak een flexpool van vaste medewerkers die over een afdeling heen ingezet kunnen worden.

Of registreer u om te kunnen reageren.