Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gynaecoloog in beroep tegen dood door schuld

Gynaecoloog Maarten B. is in hoger beroep gegaan tegen de veroordeling van de Alkmaarse rechtbank. Die veroordeelde hem in september tot een maand voorwaardelijke gevangenisstraf omdat hij schuldig zou zijn aan de dood van baby Biendiya Ramgoelam in mei 2009 in het Westfreisgasthuis.
Gynaecoloog in beroep tegen dood door schuld

De gynaecoloog heeft volgens het Noordhollands Dagblad tevens een nieuwe advocaat in de arm genomen, de bekende strafpleiter Gerard Spong. Behalve de maand voorwaardelijk moest B. van de rechter ook duizend euro betalen aan de stichting Make a Memory, die foto's van overleden kinderen maakt.

Teleurstelling

De ouders van het overleden kindje reageren teleurgesteld in de krant. ‘Wij hadden zo gehoopt dat we het boek konden sluiten. Wij zijn de juridische strijd tegen deze gynaecoloog heel erg moe. Dat hij Spong in de arm heeft genomen is voor ons extra wrang. Het is een landgenoot van ons die erg goed weet om te gaan met de media. De gynaecoloog heeft tijdens de rechtszaak toegegeven grote fouten te hebben gemaakt, en kroop tevens in de slachtofferrol. Dat laatste zal door Spong worden uitvergroot.'

Rechtbank

Volgens de Alkmaarse rechtbank was B. verantwoordelijk voor de 'keten van fouten' en had hij ook niet overlegd met de ouders. Zij wilden een keizersnede zoals eerder met een andere gynaecoloog was afgesproken. Omdat dat niet helder genoeg in het dossier stond besloot B. tot een andere behandeling die uiteindelijk compleet fout ging. (Noordhollands Dagblad)

Lees meer:

Gynaecoloog berispt om schuld aan dood baby
Hoornse gynaecoloog voor rechter na dood baby
OM blijft bij vervolging gynaecoloog Westfriesgasthuis

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Amiz Delft

    Ik vind de geldboete "buitenproportioneel" ten opzichte van het honorarium van Spong

Of registreer u om te kunnen reageren.