Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MST wint kort geding tegen blogger

Het Medisch Spectrum Twente heeft vandaag een kort geding gewonnen tegen een blogger die op haar website en via social media kwalijke uitlatingen heeft verspreid. Zo blijkt uit het vonnis van de Almelose Rechtbank.
MST wint kort geding tegen blogger

De hetze tegen het ziekenhuis startte in 2009. De vrouw stelt het MST verantwoordelijk voor de schadelijke gevolgen van het medisch handelen van enkele specialisten met betrekking tot haar moeder. Zo suggereerde ze dat het ziekenhuis, haar bestuurders en werknemers betrokken zijn bij (poging tot) moord, illegale medische experimenten en nazi-praktijken. Het MST heeft in eerste instantie zelf geprobeerd de berichtgeving te staken en er zijn diverse gesprekken gevoerd met de blogger. Dat leidde niet tot een aanvaardbare situatie voor het ziekenhuis.

Uitspraak rechter

De rechter stelt het MST in het gelijk. De vrouw moet binnen twee dagen alle negatieve berichtgeving omtrent het ziekenhuis verwijderen van haar website, blogs, Facebook en Twitter. In het rechtbankverslag worden 53 artikelen met naam genoemd die zij dient te verwijderen. Verder moet de blogger een rectificatie plaatsen op de media en diverse zoekmachines aanschrijven om de berichtgeving uit de databanken te halen. Slaagt zij daar niet in, dan volgt er een dwangsom van duizend euro per dag. Tot slot krijgt de vrouw ook nog een rekening voor de kosten van het kort geding.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Lex van Lieshout )

Lees meer:

Rechtbankverslag MST versus blogger (PDF)

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Wars van wijsneuzen

    Zo wat een wijsneus hierboven... U bent perfect ? Of komt althans in de buurt ? Eng hoor !

  • no-profile-image

    MST

    kan zich beter toeleggen op patienten veiligheid (zie ook onderzoek van Elsevier) dan dan hoeven ze ook geen hetze tegen familileden van beschadigde patienten te voeren. voorkomen is beter dan genezen weet een echt ziekenhuis...

Of registreer u om te kunnen reageren.