Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Marianne Acampo verlaat Rode Kruis Ziekenhuis

Marianne Acampo vertrekt per 15 oktober bij het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) als bestuurder. Volgens de communicatie van het ziekenhuis wil Acampo ruimte bieden aan de nieuwe bestuursvoorzitter en het nieuwe toezicht.
Marianne Acampo verlaat Rode Kruis Ziekenhuis

Het ziekenhuis stelde in juli nog dat Acampo samen met Jeroen van Roon, de nieuwe bestuursvoorzitter, de leiding op zich zou nemen. Dat plan is nu toch veranderd. Of het vertrek samenhangt met onenigheid met bestuur of toezicht, kan een woordvoerder niet zeggen. Of Achmea invloed heeft gehad op haar vertrek, wil de woordvoerder eveneens geen uitspraken over doen.

Erkentelijk

In het afscheidsbericht stelt het ziekenhuis dat Acampo zich vier jaar lang heeft ingezet voor het RKZ. ‘Onder haar leiding zijn met name veel vorderingen zijn gemaakt op het gebied van kwaliteit. Zo haalde het RKZ onlangs de positieve certificering van het Veiligheids Management Systeem. Ook is onder haar leiding onder meer een toekomstvisie voor het RKZ tot stand gekomen en is de organisatievorm verder geprofessionaliseerd.’

Opvolging

Een opvolger is er nog niet. De raad van toezicht laat weten dat zij zo spoedig mogelijk invulling willen geven aan de functie lid raad van bestuur.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: RKZ )

Lees ook:

Van Roon en Vermeer vormen top Rode Kruis Ziekenhuis
Achmea krijgt invloed in bestuur Rode Kruis Ziekenhuis
Achmea wil 20 miljoen euro van het Rode Kruis Ziekenhuis
Marianne Acampo van Martini naar Rode Kruis Ziekenhuis

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan C

    Een certificering kunnen je "kopen" in de zorg; dat zal toch wel bekend zijn. Kost een paar centen, maar dan liggen de patienten ook letterlijk en figuurlijk weer een hele tijd plat. Droom maar door.

Of registreer u om te kunnen reageren.