Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Toch weer stakingen bij Osira Amstelring

Vakbond Abvakabo FNV organiseert vandaag weer een stakingsactie bij een locatie van zorgorganisatie Osira Amstelring. In september leek het er nog op dat beide partijen tot een overeenkomst waren gekomen in het langlopende arbeidsconflict.
Toch weer stakingen bij Osira Amstelring

De onmin tussen Abvakabo en Osira Amstelring duurt al maanden en is een nasleep van de stroef verlopen onderhandelingen over de cao voor de ouderenzorgsector. De bond is met Osira Amstelring overeengekomen dat medewerkers recht hebben op een 8-urige werkdag, een vast contract en extra collega's. Volgens de woordvoerster van de vakbond wilde Osira Amstelring onder meer het punt van de 8-urige werkdag aanpassen. ‘We hebben nog tot zaterdag geprobeerd eruit te komen, maar het gesprek is toen vanuit Osira beëindigd.'

Piekuren

Osira Amstelring reageert verbolgen op de actie van de vakbond. Het bestuur wil tijdens de piekuren mensen voor een paar uur inzetten zonder dat die de hele werkdag nodig zijn. Deze werkwijze is volgens de zorgorganisatie niet in strijd met het principeakkoord dat in september met de bond is afgesproken. ‘Na wederzijdse raadpleging van de achterbannen bleek er interpretatieruimte in het principeakkoord. Net als de bond wil ook Osira Amsterling voor iedereen die dat wil een achturige werkdag, maar de dagelijkse praktijk vraag nou eenmaal extra handen aan het bed op piekmomenten van de dag. Ondanks diverse pogingen om tot een definitief akkoord te komen, wijst de Abvakabo deze verduidelijking af. Osira Amstelring betreurt de ontstane situatie, met name omdat cliënten en medewerkers hier hinder van ondervinden.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / ANP Robert van den Berge)

Lees meer;

Stakers en Osira Amstelring bereiken akkoord
Schoonmakers staken opnieuw bij verpleeghuis Osira
Staking bij Osira Amstelring
Rob van Dam erkent onderbetting Osira Amstelring

6 reacties

 • no-profile-image

  Hans

  SP te weinig kiezers, Abva-meisje roert zich weer.

 • no-profile-image

  Wim

  Schande dat een klein clubje oproerkraaiers er zo'n bende van maakt. Vakbonden: een volstrekt achterhaald fenomeen uit het begin van de vorige eeuw. Advies aan de RvB: doe zaken met de OR en laat die club links liggen. Want hoeveel mensen vertegenwoordigen die nu eigenlijk?

 • no-profile-image

  Inge

  Osira afspraak is afspraak! Misschien moeten jullie dat nog even leren.

 • no-profile-image

  Mark

  Hier zit een luchtje aan...de vakbond heeft zelf de CAO niet getekend en wil nu scoren. Dan te bedenken dat er intern bij de vakbond sprake is van ruzie, intimidatie etc...

 • no-profile-image

  Chris

  Bestuur van Osira komt na het akkoord met aanvullende eisen, aanpassingen en wil opnieuw onderhandelen. En dan verbaasd zijn dat de vakbond daar niet in mee gaat. Hoe wereldvreemd kan je zijn?

 • no-profile-image

  Shahira

  Is Osira niet die hele grote zorgorganisatie in a'dam? ik dacht dat daar zo'n 5-duizend mensen werkten. En dan krijgt die vakbond maar 15 mensen in de stakings-modus? Ha ha, wat een goeie grap!

Of registreer u om te kunnen reageren.