Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gerdi Verbeet nieuwe voorzitter patiëntenfederatie NPCF

Gerdi Verbeet is de nieuwe voorzitter van patiëntenfederatie NPCF. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens het symposium dat de patiëntenfederatie organiseerde ter gelegenheid van het afscheid van de vorige voorzitter, Jopie Verhoeven.
Gerdi Verbeet nieuwe voorzitter patiëntenfederatie NPCF

Gerdi Verbeet gaat zich namens de patiëntenfederatie inzetten voor een sterkere positie van patiënten. Gerdi Verbeet was van 2001 tot 2012 (met een korte onderbreking in 2002) namens de PvdA lid van de Tweede Kamer. Vanaf 2006 tot aan de verkiezingen van september 2012 was Verbeet voorzitter van de Tweede Kamer.

Wilna Wind

Wilna Wind, directeur van patiëntenfederatie NPCF kijkt uit naar de samenwerking. 'Met Gerdi Verbeet hebben we een krachtige voorzitter, die met haar kwaliteiten een belangrijke rol kan spelen in het versterken van de positie van patiënten en van onze organisatie in het zorgveld.'

Gerdi Verbeet

Gerdi Verbeet is enthousiast over het voorzitterschap. 'De zorg is volop in beweging, de positie van de patiënt verandert. Ik denk dat we als patiëntenfederatie een belangrijke bijdrage kunnen leveren om de zorg beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van patiënten. Daarbij is goede informatievoorziening over zorg en de kwaliteit daarvan heel belangrijk.'

Actueel

Voor Verbeet is de zorg geen onbekend terrein. 'Als Kamerlid heb ik me onder meer beziggehouden met ouderenbeleid. Een thema dat nu actueler is dan ooit, waar ik me als voorzitter van de patientenfederatie zeker verder voor in zal zetten.' (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Gerelateerde tags

8 reacties

 • Jan C

  Old girls network. Alle leden van het BN netwerk zorgen goed voor elkaar, voornamelijk ten koste van de burger.
  Hoelang blijft de polder-lente nog weg. Ik ben al voorbereidingen aan het treffen; laat me dat nu als 74-jarige nog meemaken; wat zal ik tekeer gaan; word er nu al jonger van.

 • no-profile-image

  adje rem

  Nu maar hopen dat het de NPCF met Verbeet wel voor de wind gaat ??

 • no-profile-image

  Peter de Wit

  En, wat schuift het?

 • no-profile-image

  Antoinette Vietsch

  Ik feliciteer de NPCF zeer met deze kundige voorzitter. Ik ben overigens zeer benieuwd hoe zij met de kwakzalverij bij de NPCF omgaat.

 • no-profile-image

  Bob

  Het contrast Verbeet (PvdA) - Wind (PvdA) lijkt toch werkelijk niet groter te kunnen zijn. Krijgt Wind hiermee haar gedroomde voorzitter?

 • no-profile-image

  A de Groot

  Verbeet is een zeer welkome aanvulling op de vakbondsdrammerige en visieloze aanpak van Mw Wind , nu kunnen we weer in de NPCF geloven

 • no-profile-image

  E.Kriek

  NPCF: buitenpost van VWS.
  Opnieuw een bevestiging.
  ( off topic: het gebrek aan visie en uitstraling van mevrouw Wind kan natuurlijk prima gecompenseerd worden door mevrouw Verbeet. Maar dat is een andere discussie) .

 • no-profile-image

  Gerard

  En zo krijgt een sterk politiek georienteerde directeur een politicus als voorzitter. En niemand die verstand heeft van zorginkoop, zorgaanbieders of kwaliteit van zorg, maar is voor de NPCF blijkbaar onbelangrijk.

Of registreer u om te kunnen reageren.