Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Martin van Rijn legt nevenfuncties neer

Martin van Rijn is onlangs benoemd tot staatssecretaris van VWS. Doordat deze functie niet gecombineerd kan worden, legt Van Rijn al zijn nevenactiviteiten neer.
Martin van Rijn legt nevenfuncties neer

Van Rijn was onder andere voorzitter van de raad van toezicht van UMC Utrecht, lid van de raad van advies van de Nederlandse Zorgautoriteit, lid van de raad van commissarissen van de Rijnland Zorggroep, voorzitter van de raad van commissarissen van Espria en Woonzorg Nederland en lid van het bestuur van de Stichting Steun Alzheimercentrum. Van 2003 tot 2008 was Van Rijn directeur-generaal Gezondheidszorg bij het ministerie van VWS. Ook was hij voorzitter van de Groene Zaak (ondernemers voor duurzame economie).

Staatssecretaris Van Rijn

De nieuwe staatssecretaris wil zich richten op betaalbare zorg dichtbij huis. ‘Daarom wil ik de zorg voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking hervormen’, zo stelt Van Rijn. ‘Bij deze zware opgave hebben wij elkaar hard nodig. Ik wil samen optrekken met cliënten, mensen die in de zorg werken, gemeenten en verzekeraars.'
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: VWS )

3 reacties

 • adje rem

  Zijn dit alle nevenfuncties ............??? Beste Amiz ,ontwaak, deze man geeft niets op , maar investeert in een nog groter old-boys-netwerk voor de toekomst. Nog even en hij heeft last van een nieuw syn--droom : het ppnks = post- politieke- netwerk- keuzenstress-syndroom .Goed gezien Pim .

 • no-profile-image

  Amiz Delft

  Ik heb toch enige bewondering voor dhr van Rijn. Hij geeft supra-BN baan op voor een risicovolle (qua duurzaamheid) baan als Staatsecretaris. Ben benieuwd naar zijn ambitie. (BN=Balkenende Norm)

 • no-profile-image

  Pim

  Volgens zijn LinkedIn profiel was deze heer ook Dir. Gen. bij VWS van 2003 - 2008. Vind ik slordig dat dit niet vermeld word. Want het blijkt dat hij nu een stapje hoger zit bij zijn oude werkgever. Baantjes carrousel PvdA weer goed aan het werk zo te zien.

Of registreer u om te kunnen reageren.