Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Maljers en Middelweerd bestuursleden ZKN

Jaap Maljers en René Middelweerd zijn op 29 november in de ledenvergadering van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) gekozen tot nieuwe bestuursleden.
Maljers en Middelweerd bestuursleden ZKN

Jaap Maljers (1961) is ruim 20 jaar actief als ondernemer in de Nederlandse gezondheidszorg. Hij is mede eigenaar van Bergman Clinics, een zelfstandige kliniek die behoort tot de oorspronkelijke oprichters van ZKN en die sinds vele jaren in het bezit is van het ZKN-keurmerk. Daarnaast behoort Jaap Maljers tot de oprichters van het adviesbureau Plexus en Alant Medical. Ook legde hij de basis voor VisionClinics. Maljers: 'Om de zorg betaalbaar en hoogwaardig te houden zal er veel moeten veranderen. De leden van ZKN zijn innovatief en doelmatig, zij houden de 'klassieke zorginstellingen' scherp. Heel belangrijk is dat dit geluid ook gehoord wordt bij beleidsambtenaren en politici. Daar zal ik persoonlijk voor zorgen.'

 

Middelweerd

René Middelweerd (1958) is KNO-arts, initiator en medeoprichter van ZBC KNO het Gooi e.o., en medeoprichter van de zelfstandige kliniek Van Linschoten Specialisten. Middelweerd begon zijn carrière aan de Medische Faculteit Rotterdam en specialiseerde zich eind jaren tachtig en begin jaren negentig in KNO en plastische chirurgie aan neus, oren en aangezicht. Van 2006 tot 2011 was hij Voorzitter van de Vereniging van KNO-artsen Midden Nederland. Middelweerd: 'ZBC's zullen in toenemende mate gaan zorgen voor vlotte toegang tot specialistische zorg op hoog niveau tegen een concurrerend prijsniveau. ZKN gaat zich nog meer inspannen om verzekeraars de komende jaren te overtuigen van het belang van voorkeurscontractering van ZBC's; een vorm van duurzaam omgaan met de beschikbare middelen in het voordeel van de patiënt.' (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Wouter Elsen van den

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.