Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Rob Dillmann Zorgmanager van het Jaar 2012

Rob Dillmann, bestuursvoorzitter van het Zaans Medisch Centrum in Zaandam is gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2012. Hij volgt bestuursvoorzitter Greet Prins van de Stichting Philadelphia Zorg op.
Rob Dillmann Zorgmanager van het Jaar 2012

De uitslag is donderdag bekendgemaakt door juryvoorzitter Martin van Rijn tijdens een congres van vaktitel Zorgvisie in Breukelen. Dillmann heeft de bij de prijs behorende ING Excellence Trofee in ontvangst genomen.

Bijl en Van der Meer

De andere kandidaten voor de prijs waren Linda Bijl, directeur en oprichter van de Opvoedpoli uit Amsterdam en Andrea van der Meer, algemeen directeur van ggz-instelling Altrecht Cura. “De drie genomineerden hebben een sterke drive om de zorg te verbeteren. Waar dat kan, willen ze de bakens verzettten om cliënten en patiënten sneller en beter te helpen”, aldus de juryvoorzitter over de drie zorgmanagers.

Kwaliteit en veiligheid

Dillmann ontvangt de prijs omdat hij vanuit een meerjarenvisie een groot aantal projecten in gang heeft gezet om de kwaliteit en de veiligheid binnen het ziekenhuis op een hoger niveau te krijgen. “Hij heeft vanuit een meerjarenvisie gestaag gebouwd aan sterke relaties met de belangrijkste stakeholders van de organisatie. Tevens heeft hij zich op een bijzondere manier verbonden aan het realiseren van meetbare zorgprestaties”, aldus jury-voorzitter Van Rijn (bestuursvoorzitter van PGGM).

Videopresentatie Rob Dillmann

 

Lees ook:

Kim van Leeuwen gekozen tot Talent van het Jaar
Videopresentaties: Zorgmanager van het Jaar 2012
Dossier Zorgmanager van het Jaar 2012

9 reacties

 • no-profile-image

  Infoland

  Rob, gefeliciteerd met de fantastische prestatie om op deze manier de kwaliteit en de veiligheid binnen het ziekenhuis op een hoger niveau te tillen!

 • no-profile-image

  Divejan

  Blijkbaar begrijpt Van der Walle de kritiek niet. Uit "Jaarverslagen Zorg" blijkt dat de voorzitter Raad van Bestuur toch een inkomen had van € 260.000,00 in 2010. Daarnaast werd ook nog een externe ingehuurd voor ongeveer een half miljoen. Bij elkaar werd in 2010 bijna één miljoen aan de Raad van Bestuur uitgegeven!

 • no-profile-image

  J. van de Walle, woordvoerder Zaans Medisch Centru

  Bij een (begrijpelijke) discussie over inkomens is het wel nodig om de goede feitelijke informatie te gebruiken. Uit de openbare gegevens zoals de jaarrekening kunt u de juiste informatie vinden over honorering van de leden van de Raad van Bestuur. In ons jaardocument (paragraaf 3.2) treft u een toelichting. U kunt alle informatie vinden op www.zaansmedischcentrum.nl, onder organisatie/jaarverslag.

 • no-profile-image

  Jan C

  Dilleman verdient rond 300.000 euro (niet geschat!!)per jaar; dat is plusminus 125.000 boven de Balkenendenorm.
  Dan vind ik dat zo'n man eigenlijk NIET DE ZORGMANAGER VAN HET JAAR MOET ZIJN, want als hij werkelijk begaan is met de noden van het ziekenhuis, zijn er met die 150.000 die hij in mijn ogen teveel verdient nog veel HEEL ZINVOLLE dingen voor de medewerkers en patienten te doen; en wat te denken van de motivatie van het personeel dat wellicht een heel scherp loon naar de onderkant krijgt, maar meer verdient of nog zoveel dingen meer.
  Maar ja misschien valt die benoeming wel onder "oude jongens krentebrood"

 • no-profile-image

  Divejan

  Wordt toch tijd dat de jury anno 2012 ook had gekeken naar de salarissen. De Raad van Bestuur van de club van deze zorgmanager verdient dik boven de Balkenendenorm. Door deze prijs wordt de "graaicultuur"in stand gehouden.

 • no-profile-image

  Dr. Dirk Jan Bakker, VitaValley

  Beste Rob, Van harte gelukgewenst en zeer gegund.
  Nu op naar de Mayo inhoud.

 • no-profile-image

  Chiel Bos

  Mooi dat niet de grootte van de instelling bepalend is, maar de visie en drive van een persoon. Rob, we zijn trots op je!

 • no-profile-image

  Peter Broekhof, Food Connect Maaltijdservice

  De veranderende zorgmarkt vraagt om innovatieve bestuurders. Dit is een goed voorbeeld, van harte gefeliciteerd namens on hele team!

 • no-profile-image

  Van Velzen

  De meeste managers zien kwaliteit niet als hun taak. De jury heeft een afwijkende taakopvatting en komt dan tot deze selectie...

Of registreer u om te kunnen reageren.