Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

V&VN gaat niet in op kritiek De Blok

Koepelorganisatie Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) gaat niet inhoudelijk in op de kritiek van Jos de Blok. Zorgondernemer De Blok verklaarde gisteren in de media geen voorzitter van V&VN te willen worden en noemde de organisatie ‘hiërarchisch’ en ‘niet transparant’.
V&VN gaat niet in op kritiek De Blok

In reactie op de uitlatingen van De Blok laat V&VN weten dat het vinden van een geschikte nieuwe voorzitter tot nu toe geen eenvoudige klus is gebleken. Een woordvoerder zegt: ‘Het besturen van een vereniging met ruim 40.000 leden, 43 afdelingen en platforms in de enorm dynamische gezondheidszorg is een hartstikke zware functie. V&VN heeft met een grote groep leden veel concrete resultaten geboekt. Toch is voor onze nieuwe voorzitter nog veel meer te doen en te verbinden, in alle sectoren van de zorg.’

Procedure

De procedure voor het vinden van een nieuwe voorzitter loopt nog volop. V&VN verwacht binnen een aantal weken bekend te kunnen maken wie de Ledenraad tot nieuwe voorzitter van V&VN benoemt. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Jos de Blok weigert voorzitterschap V&VN
Atie Schipaanboord verlaat V&VN na twee jaar
Abvakabo ontevreden over sociaal plan V&VN, LEVV en Sting

4 reacties

 • no-profile-image

  therevel

  klopt heren, Jos harkt genoeg bij elkaar in zijn wir-war van BV's en Stichtingen....wil je als huisarts het buurtzorg concept binnenhalen? Moet je beginnen met € 25.000 euro aftikken voor één van meneer zijn BV's....hoe transparant kun je zijn...??

 • no-profile-image

  Kamp

  Buurtzorg is een netwerk van bv's en stichtingen... De stichting zelf draait kostendekkend. Echter via de Bv's harkt meneer zijn centjes vast royaal binnen. Buurtzorg is gestart nadat dhr de blok samen met 2 collega's bij Carint werd ontslagen, van de bijbehorende riante ontslagvergunning kon buurtzorg gestart worden. Maar dat even ter zijde natuurlijk.

 • no-profile-image

  Kamp

  Buurtzorg is een netwerk van bv's en stichtingen... De stichting zelf draait kostendekkend. Echter via de Bv's harkt meneer zijn centjes vast royaal binnen. Buurtzorg is gestart nadat dhr de blok samen met 2 collega's bij Carint werd ontslagen, van de bijbehorende riante ontslagvergunning kon buurtzorg gestart worden. Maar dat even ter zijde natuurlijk.

 • no-profile-image

  Jan

  Groot gelijk. Mijnheer de Blok is misschien zelf ook niet zo transparant. Ik weet niet of het waar is, maar wat gaat er om in zijn bv? Het schijn dat hij die ook nog heeft waar hij winst of inkomen voor zichzelf in creëert.

Of registreer u om te kunnen reageren.