Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Achterban CNV en NU’91 akkoord met Cao VVT

De achterbannen van CNV Publieke Zaak en NU’91 zijn akkoord met de Cao VVT. Dat melden de vakbonden deze week. Onder de Cao VVT vallen 450.000 werknemers. Rond de 10 procent hiervan is georganiseerd en lid van een vakbond.
Achterban CNV en NU’91 akkoord met Cao VVT

NU’91 kwam vandaag met de balans van de ledenraadpleging, 77 procent gaat akkoord. Naast de individuele leden, hadden ook de aangesloten beroepsverenigingen een stem waar het ging om het voorliggende akkoord. Verder is NU’91 de afgelopen weken het land ingetrokken om het voorliggende akkoord op de werkvloer te bespreken. Ook daar kwam het beeld naar voren dat medewerkers in de VVT sector tevreden zijn over het bereikte akkoord.

CNV Publieke Zaak

Eerder deze week kwam de uitslag van CNV Publieke Zaak binnen. 91 procent van de leden van deze vakbond die werken in de VVT heeft ingestemd met het akkoord. De vakbond liet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Daaruit blijkt dat 58 procent van de ondervraagden positief is over het akkoord. Een groot deel van de ondervraagden die de inhoud van het akkoord niet kennen, geeft aan er wel positief over te zijn. ‘Ik ben al lang blij dat er, gezien het economische klimaat, iets gebeurt’.

Akkoord Cao VVT

Het akkoord in de VVT is afgesloten door de bonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ.
Abvakabo FNV heeft zich niet bij het akkoord aangesloten. Kritiek op de drie bonden dat het akkoord niet wordt gedragen door de zorgmedewerkers en niet representatief is, wordt door het onderzoek weerlegd. 9 op de 10 werknemers vindt de afgesproken loonsverhoging (2,2 procent) acceptabel, zo blijkt uit onderzoek van CNV. De inhoudelijke afspraken worden ook positief ontvangen. Slechts 12 procent van de ondervraagden zegt tegen het akkoord te zijn.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter )

Gerelateerde tags

6 reacties

 • no-profile-image

  Bestuur en leden van NBVK

  De Nederlandse Beroepsverenging voor Kraamzorg, met ruim 2500 leden aangsloten bij NU91, betreurt dat de onderhandelaars aan de cao tafel het niet gelukt is de rechtvaardige eisen en wensen van de leden van de NBvK te vertalen naar het overleg.
  De NBvK heeft daarom tegen het akkoord gestemd.

 • no-profile-image

  jose

  Foutje! Het zijn allemaal abvakabo leden.

 • no-profile-image

  jose

  Grappig. Op de foto staan twee abvakabo leden. Ik ben benieuwd naar hoeveel mensen hebben gestemd. Kan iemand mij dat vertellen?

 • no-profile-image

  jose

  Grappig. Op de foto staan twee abvakabo leden. Ik ben wel benieuwd naar hoeveel mensen hebben gestemd. Kan iemand mij dat vertellen?

 • no-profile-image

  Hans

  Waar baseer je dat op Maarten? Als jij dat blijkbaar vindt, moet je dat ook onderbouwen.

 • no-profile-image

  Maarten

  De loonsverhoging is helemaal niet 2,2% waarom neemt toch iedereen dat over? Dit is het vals voorlichten van mensen.

Of registreer u om te kunnen reageren.