Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Elly Plooij nieuwe bestuursvoorzitter NIP

Elly Plooij is sinds 28 juni de nieuwe voorzitter van het Algemeen Bestuur van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Zij vervangt hiermee Hans Kombrink.
Elly Plooij nieuwe bestuursvoorzitter NIP

Plooij studeerde psychologie en neurowetenschappen aan de Universiteit Utrecht en deed jarenlang hersenonderzoek bij de Rijksuniversiteit Leiden waar ze in 1980 promoveerde. Na een carrière in het bedrijfsleven maakte Plooij in 1994 de overstap naar het Europees Parlement waar ze zich onder meer bezig hield met telecom, onderzoek-en technologiebeleid, handel en energie. Van 2001 tot 2002 was ze vice-voorzitter van het Europees Parlement.

Benoeming Plooij

Het bestuur en de directie van het NIP zijn verheugd over de benoeming van de oud-Europarlementariër. Met haar ervaring als bestuurder in zowel het bedrijfsleven als de (euro)politiek en een brede maatschappelijke achtergrond, denkt het NIP de juiste persoon te hebben gevonden die een krachtig NIP kan neerzetten in de roerige tijden waarin de (psychische) zorg zich bevindt. ‘Ik denk dat we gezamenlijk alle zeilen moeten bijzetten. De hele gezondheidszorg staat enorm onder druk met sterk krimpende budgetten in het vooruitzicht. Dat geldt nog meer voor de geestelijke gezondheidszorg. Kortom: ik ga voor het NIP als onderhandelingspartner van betekenis’, aldus Plooij.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: NIP )

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan K.

    Met deze dame zou ik wel eens wille NIPpen en wat PLOoIJtjes willen gladstrijken...
    Wat heb je de afgelopen 10 jaar eigenlijk gedaan ? Blijkt niet uit artikel.

Of registreer u om te kunnen reageren.