Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Herman Blom in bestuur Careyn

Herman Blom (1952) treedt per 1 juli 2012 toe tot de raad van bestuur van Careyn. Als lid van de raad van bestuur wordt Blom mede verantwoordelijk voor de besturing van het concern als geheel en voor een aantal themabedrijven in het bijzonder. Met de komst van Blom is de raad van bestuur van Careyn compleet.
Herman Blom in bestuur Careyn

Blom beschikt over ruime ervaring als bestuurder en directeur in de profit en non-profit sector. Na zijn studie geneeskunde werkte hij als leidinggevende en uitvoerend arts in de openbare gezondheidszorg. In de negentiger jaren was hij als general manager betrokken bij de reorganisatie van KPN Telecom. En sinds 2000 is hij actief als bestuurder in de zorg, onder andere bij De Kwadrantgroep in Friesland en vanaf 2009 als voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer

Fusieclub Careyn Zuwe en Aveant heet voortaan Careyn
Peter van Lieshout wordt voorzitter toezicht Careyn
Negentig banen op de tocht bij Careyn

14 reacties

 • no-profile-image

  Jan C

  Ik hoef ze niet allemaal op te noemen maar het is toch diep en diep treurig de berichtgevingen over malversaties, fraude, wanbeleid, onverdiende enorme bonussen, onterechte en veel en veel te hoge salarissen, frauduleuze declaraties; en dat allemaal in de gezondheidszorg en met name in de zorg- en verpleegtehuizen. Slecht en corrupt bestuur heeft tot gevolg: ongemotiveerd, ONDERGEWAARDEERD en vaak ook slecht of niet opgeleid personeel in zorg- en verpleeginstellingen. Heel heel vaak wordt in zorg- en verpleeginstellingen door besturen gezegd: “Begrijpelijk dat u dat wilt voor uw partner, ouder of familielid maar DAT KAN FINANCIEEL niet. Mijn vrouw kreeg in 1979 MS en in 2008 een zeer zwaar herseninfarct op 64 jarige leeftijd (vierenzestig !!). Ik moet verder leven met de wetenschap dat het slechte leven in een verpleegtehuis een van de redenen is dat ze na vijf jaar diepe ellende ONLANGS uit het leven is gestapt (ophouden met eten en drinken; heeft 11 dagen geduurd) . Geen hand om haar heen, geen opbeurend woord, eenmaal wassen (als er tijd voor is) 20 minuten of langer op het toilet, slecht eten, nooit door het tehuis naar buiten en ga zo maar door. ’s Avonds liet ik ze achter met 2 verzorgsters in het gebouw. Duizenden angsten heb ik uit gestaan bij de gedachte aan brand of een epileptische aanval of opnieuw een infarct IN DE NACHT en daarbij veel en veel te weinig en geen goed opgeleide verpleging in de buurt. Bij brand was er niemand levend uit gekomen (120 bedlegerigen over de trappen !!!!!; lift mag niet).

 • no-profile-image

  Frits Brinkers

  Hieruit blijkt maar dat raden van toezicht uit goedwillende amateurs bestaat. Voor het aannemen van koffiejuf worden referenties gevraagd maar blijkbaar voor zo een topfunctie kun iedereen alles wijsmaken in het land der goedgelovigen. Dus dames en heren leden van de RvT, ook voor topfuncties altijd meerdere referenties vragen, dan voorkomt u dit soort blunders.

 • no-profile-image

  Henk

  Het blijkt wel dat vele raden van toezicht zitten te slapen of zijn het allemaal vriendjes. Thuis de Friese Wouden in Drachten, miljoenen schade achtergelaten, Gouda tonnen verkwist met dure adviseurs(vriendjes)net als in Drachten, angstcultuur, ga zo maar door en toch weer door zo een adviesbureautje als kandidaat voorgesteld, onbegrijpelijk. Is er ook aangifte gedaan door Gouda??

 • no-profile-image

  Wendy

 • no-profile-image

  Rob

  Slapen is niet het juiste woord. Nepotisme is een betere uitdrukking. Old boys network die elkaar baantjes toeschuift. Blom rotzooide er lustig op los, zowel in Friesland als in Gouda. De FIOD is een goude klant van hem. Careyn moet oppassen want deze vent heeft een hoop ellende aan zijn kont hangen.

 • no-profile-image

  Bell Ringer

  Rokende Puinhopen in de Friese Wouden, in Gouda angstcultuur en gesjoemel met declaraties. Foute adviseurs binnenhalen en rechter die hem op staande voet ontslaat. Heeft de Raad van Toezicht van Careyn zitten slapen?

 • no-profile-image

  Annemarie

  Wat een blunder om zo een figuur aan te nemen. Laat een spoor van verwoesting achter. Thuiszorg Drachten miljoenen belastingontduiking, NMA etc.
  En wat is er allemaal gebeurd in Gouda, na 5 maanden er al uit. Sluit me graag aan bij Robinhood.

 • no-profile-image

  Robinhood

  Met kennis van onder meer de gerechtelijke uitspraak eind 2011 had deze benoeming niet mogen plaatsvinden!!!

  De politiek is inmiddels overtuigd van falende bestuurders gezien aanname motie 6-06-2012.
 • no-profile-image

  Rob

  Zou Careyn zich realiseren wat ze in huis hebben gehaald?

 • no-profile-image

  Maaike

  Geheel eens met peter-Jan !!

 • no-profile-image

  Peter-Jan

  Wordt vast weer een puinhoop achterlatend, arme Careyn, vast en zeker KPN vriendjes.

 • no-profile-image

  Maaike

  Bij Careyn is het KPN gehalte fors aanwezig in de top! toevallig ??? of bewust.En hoe staat de KPN er nu voor??tel je knopen

 • no-profile-image

  Mark

  Mooi credo

 • no-profile-image

  Gijs

  Wordt zijn credo bij Careyn ook: “In welke branche ik ook werkzaam ben: de organisatie moet bedrijfskundig strak zijn georganiseerd. De financiële resultaten zijn onder mijn leiding steevast positief.”

Of registreer u om te kunnen reageren.