Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Laurentius schrapt banen

Het Laurentiusziekenhuis in Roermond schrapt de komende maanden zeker dertig banen. Dat zegt bestuursvoorzitter Jack Thiadens in het regionaal dagblad De Limburger. De ingreep moet voorkomen dat het ziekenhuis eind dit jaar in de rode cijfers komt.
Laurentius schrapt banen

Volgens bestuursvoorzitter Jack Thiadens van Laurentius zal de personeelsreductie met name flexwerkers en ander extern en ingehuurd personeel treffen. Van gedwongen ontslagen is geen sprake, zegt hij in De Limburger. ‘Door nu, tijdig in te grijpen, proberen wij gedwongen ontslagen juist te voorkomen.” Aanleiding voor de banenreductie zijn de halfjaarcijfers van het ziekenhuis, die een overschrijding van 6,5 ton laten zien op de begroting (op een totaal van 116 miljoen). ‘Onverantwoord voor een middelgroot ziekenhuis als het Laurentius’, zegt Thiadens. Zeker in het licht van de beoogde nieuwbouw. ‘Gezien die investeringen komt een financieel stabiele basis zeer nauw.’

Extern personeel

Oorzaak van de overschrijding zijn met name onvoorzien gestegen materiaalkosten en het inhuren van extern personeel. Ook spelen de beperkingen die de overheid ziekenhuizen dit jaar heeft opgelegd een rol, stelt Thiadens. Om het banenverlies op te vangen, gaat Laurentius het personeel intern herverdelen en meer flexibel inzetten. (De Limburger – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Laurentius Ziekenhuis en CZ sluiten meerjarencontract
Laurentius peutert banklening los van 101 miljoen euro
Laurentius Ziekenhuis sluit meerjarencontract met Achmea
Waarborgfonds dekt bouwlening Laurentius Ziekenhuis

2 reacties

 • no-profile-image

  Ad Wolfs

  Het optimaliseren van de Zorg zal nog veel water door de Rijn doen vloeien, flexibilisering van arbeid kan daar zeker bij helpen om een stabiele kernbezetting te realiseren.
  Ad Wolfs
  Wolfs Personeelsdiensten Zorg & Welzijn.

 • no-profile-image

  De limburger

  Dit was te voorspellen
  Het is onzinnig om ruim 100 mln euro in dit
  Zkh te investeren Roermond enWeert moeten samen gaan en 1 nieuw zkh bouwen
  Dit gaat leiden tot nog vele ontslagrondes en wellicht een faillisement

Of registreer u om te kunnen reageren.