Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Subsidie voor zorginstellingen die kampen met agressie

Zorginstellingen kunnen vanaf 1 september geld aanvragen om agressie en geweld tegen zorgmedewerkers aan te pakken, aldus nieuwssite Zorg en Welzijn. De ondersteuningsregeling ‘Veilig werken in de zorg’ geldt voor de periode 2012-2015. Het gaat om maximaal 10.000 euro per instelling.
Subsidie voor zorginstellingen die kampen met agressie

Met het geld kunnen zorginstellingen externe deskundigen inzetten om hun beleid een extra impuls te geven, aldus Zorg en Welzijn. De regeling is onderdeel van het actieplan ‘Veilig werken in de zorg’, een initiatief van de gezamenlijke sociale partners in de zorg en drie ministeries VWS, BZK en Veiligheid & Justitie.

Gehandicaptenzorg

Per jaar komen 100 instellingen in aanmerking voor ondersteuning. In de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg (15), de gehandicaptenzorg (18), de jeugdzorg (14), verpleeg- en verzorgingshuizen, thuis- en kraamzorg en jeugdgezondheidszorg (33) en de algemene en academische ziekenhuizen (20). Zorginstellingen kunnen vanaf 1 september de ondersteuning aanvragen bij het Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Een op drie zorgmedewerkers heeft te maken met agressie
Richtlijnen voor aangifte van agressie in zorg
Schippers wil agressieve patiënten zorg onthouden
Game bestrijdt agressie tegen ambulancehulpverleners

Eén reactie

  • no-profile-image

    bezorgde

    Dat is nog eens een budget! Misschien kun je daar voor alle medewerkers wel een mini- bijscholing "Omgaan met agressie" van betalen. Hopelijk blijft de politie wel paraat als je hen nodig hebt.

Of registreer u om te kunnen reageren.