Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Voormalig NHG-directeur Van der Voort overleden

Hans van der Voort is afgelopen vrijdag overleden. Dat meldt het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) op haar website. Van der Voort verliet in 2000 het NHG en was als Lid van Verdienste nog altijd nauw betrokken bij het genootschap.
Voormalig NHG-directeur Van der Voort overleden

Het NHG schrijft:. ‘Hans heeft gedurende lange tijd een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de huisartsenopleiding aan de VU. Hij heeft mede de basis gelegd voor de scholing in de arts-patiëntcommunicatie. De wederzijdse beïnvloeding van het persoonlijk welbevinden van de huisarts en het werk in de praktijk hadden zijn bijzondere aandacht. Hij was de initiatiefnemer van de supervisie voor huisartsen en de opleiding tot NHG-supervisor.’

NHG-standaarden

Van der Voort stond ander andere aan de wieg van de eerste NHG-Standaarden, schreef blogs en organiseerde NHG-evenementen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NHG opent betrouwbare medische site
Bart Berden toezichthouder bij NHG
NHG: pas op de plaats bij zorgstandaarden

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.