Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

150 banen weg bij Albert Schweitzer Ziekenhuis

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht schrapt 150 van de 2650 banen. Dit betekent dat er 250 mensen moeten afvloeien.
150 banen weg bij Albert Schweitzer Ziekenhuis

Volgens bestuursvoorzitter Pier Eringa leidt dit niet tot gedwongen ontslagen. De reorganisatie moet 7,5 miljoen euro opleveren. Dat laat Eringa weten aan RTV Rijnmond.

Overheid

Eringa zegt dat het ziekenhuis de maatregel moet nemen, omdat het steeds meer patiënten en steeds minder geld van de overheid krijgt. Volgens hem zitten andere ziekenhuizen met hetzelfde probleem. In een interview met het AD zegt Eringa dat er in zijn ziekenhuis 150 mensen meer werken in vergelijking met andere, even grote, ziekenhuizen.

Efficiënter werken

Hij wil kosten besparen door efficiënter te werken en personeel flexibeler in te zetten. Verpleegkundigen gaan bij drukte op elkaars afdelingen inspringen. Eringa zegt de pijn zo eerlijk mogelijk te verdelen, maar wil daarbij de verpleegafdelingen met de grootste werkdruk ontzien. Daarnaast wil de bestuursvoorzitter de grote ‘papieren rompslomp’ terugdringen. Ook denkt hij veel te kunnen winnen door het efficiënter plannen van afspraken. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Rode polsband tegen reanimatie in Albert Schweitzer
Ook Albert Schweitzer sponsort voetbalclub
Albert Schweitzer ziekenhuis wint prijs patiëntveiligheid

3 reacties

 • no-profile-image

  Hans

  Ja, nee. Ze hebben al een voormalig bestuurder tot 2016 voor twee ton op de loonlijst zonder dat hij iets hoeft uit te voeren?

 • no-profile-image

  Floris N.

  Misschien kan Pier Eringa beter zelf opstappen, dat bespaart meer dan zijn voorgestelde maatregelen

 • no-profile-image

  Amiz Delft

  Deze geluiden en maatregelen kennen we al zo lang. Betere resultaten en prestaties komen niet van bovenaf maar van onderaf, zodat er niet onterecht wordt gehandeld en besloten. Professionaliteit ipv "Leiderschap". Zie: beroepseer.nl

Of registreer u om te kunnen reageren.