Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NPCF: 'Bestuur VUmc moet opstappen'

De raad van bestuur van het VUmc moet opstappen. Dat vindt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) nu het ziekenhuis de problemen bij de longafdeling niet op orde krijgt.
NPCF: 'Bestuur VUmc moet opstappen'

‘Dit is een slecht voorbeeld van hoe een ziekenhuis zou moeten functioneren’, stelt de woordvoerder van de NPCF. Ze noemt het een ernstige situatie dat de veiligheid voor patiënten in het geding is door een communicatieconflict. ‘Op een longafdeling liggen kwetsbare patiënten. Communicatie is natuurlijk van heel groot belang op zo’n afdeling.’

Beslissingen tegen belang van patiënten

De federatie is verheugd dat de IGZ nu heeft ingegrepen. ‘Het is natuurlijk een zorgelijke situatie dat het bestuur voor de inspectie informatie heeft achtergehouden. Daarnaast zijn we nog niet vergeten dat het bestuur eerder dit jaar camera’s in het ziekenhuis liet ophangen voor een televisieprogramma. Ook toen zijn er beslissingen genomen die niet in het belang van de patiënten waren. Dat moeten we nu weer constateren.’
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Gerelateerde tags

6 reacties

 • no-profile-image

  Bloedlink

  De trobosedienst wordt door deze ongenuanceerdeberichtgeving onterecht tezijde geschoven. De dag na het prikken ligt de groene kaart in de brievenbus. Wanneer er iets bijzonders is word je nog dezelfde middag opebeld. Bij verbjf n het buitenland krijg je een keurige brief mee voor het geval je in een ziekenhuis terecht komt, geschreven in de taal van het vakantieland. Ere wie ere toekomt. De trombosedienst in Nederlandis een uniek systeemom patiënten voor ernstige complicaties te behoeden.

 • no-profile-image

  Jan C

  @Ellen. Met Ellen zullen we de oorlog wel winnen. En het desfunctioneren was dat wel veilig? Weer een echte vrouwen opmerking; nooit krachtig optreden ALS DAT NODIG IS

 • no-profile-image

  Jan C

  Verdomd nu lees ik dat ex minister Veerman (met grote vakantieboerderij in Frankrijk) in de RvT van het VUmc zit. Diezelfde die precies wist waarom Wilders zo slecht is (de pot verwijt...). Het is misschien een stokpaardje van mij maar Geert was ENIGE fel tegen maar eenmaal douchen in de zorginstelling (ook bij heet weer). Veerman: doortrekken die knaap nu de aap uit de mouw komt. BAH

 • no-profile-image

  Ellen

  Een gedegen onderzoek naar eventueel disfunctioneren van (leden van) de rvb lijkt me zinniger. Een hele rvb (en rvt?) wegsturen, maakt een ziekenhuis echt onveilig en geeft allerhande problemen de kans de kop op te steken

 • no-profile-image

  jimmy

  JA,SCHANDALIG dat ze de klokkenluider ophangen.Shop de RvB en deRvT er uit Met onmiddelijke ingang.

 • no-profile-image

  Jan C

  SCHANDALIG. HADDEN AL LANG WEG MOETEN ZIJN. Voor een snabbel aan de Directie laten ze Oerlemans op de OK filmen (schandalig)en nu hangen ze een klokkenluider op -- nadat gebleken is dat ze een moeilijk probleem niet aankunnen -- maar nog erger nadat ze alles en hun onkunde in de doofpot hadden willen stoppen. RvB en RvT: eruit met die criminelen.

Of registreer u om te kunnen reageren.