Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bestuurder UMCU blijft adviseur na vertrek

Herman Bol, bestuurslid van het UMC Utrecht, treedt op 1 juli 2013 af. De 62-jarige Bol blijft na zijn aftreden aan als ‘advisor to the board’.
Bestuurder UMCU blijft adviseur na vertrek
Foto: Foto: UMC Utrecht

Hij zal verantwoordelijk zijn voor de bestuurlijke begeleiding van de samenwerking met het Nationaal Kinderoncologisch Centrum (NKOC), de nieuwbouw van het innovatieve OK-complex en de duurzaamheidsagenda van het UMC Utrecht. Het UMC Utrecht laat weten dat de bezoldiging van Bol wordt aangepast aan de nieuwe functie en dat is dus minder dan wat hij nu verdient.

'In goed overleg'

Bol was 11 jaar lid van de raad van bestuur en is teruggetreden op eigen verzoek. Hij wil "in goed overleg met de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht een andere invulling geven aan zijn loopbaan". Er is geen einddatum afgesproken voor zijn nieuwe aanstelling. Bestuursvoorzitter Jan Kimpen laat weten dat Bol een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de succesvolle resultaten van het UMC Utrecht: 'Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn inbreng bij en toewijding aan de strategische doelstellingen van het UMC Utrecht met betrekking tot de (academische) zorg, onderzoek en onderwijs.'

8 reacties

 • adje rem

  Deze bestuurder kan ook leuk .......HEEL VEEL STUIVERTJES wisselen met zijn compaan Buller. : SAMEN LEKKER .....overpayed...met wisselende contacten ....INTERIMMEN ? ? ?
  Deze reactie geplaatst om 10.20 uur. Benieuwd hoe snel een beheerdersvinger is ????

 • adje rem

  Tja beste Amiz, maar jouw baas was ook enigszins gestoord. ?? Een soort Jansen-steur-syndroom. ? . ? ?
  Benieuwd of een beheerder met stasi-syndroom ook deze reactie verwijdert ? ? ?

 • Amiz Delft

  Ondanks goed overleg ging mijn baas bij mijn terugtreden niet mee in een andere invulling van mijn loopbaan. Begrijpt die top dan niet dat dergelijke privileges 'verkapte' enumeraties zijn? Topsalarissen en privileges behoren toch tot het verleden waarin de aristocratie het voor het zeggen had? Weet je wat dit is: het is 'het andere graaien'. Kom op, Herman ! Dat kun je toch zelf ook bedenken.

 • adje rem

  `n Beheerder heeft nog geen bovenstaande reactie (s) verwijderd !! Zijn deze wel GEPAST ????

 • adje rem

  Excuus .. Wordt deze man soms MANTELZORGER voor....... 200 euro ( per jaar )

 • adje rem

  Gaat deze man de oppaskosten van en voor kleinkinderen reduceren ??

 • adje rem

  Vaag,Vaag,Vaag...... Invulling geven middels bestuurlijke begeleiding ..?? is het nieuwe bestuur gehandicapt ?? Invulling geven aan de duurzaamheidsagenda .....????? Wat is dat en wat staat daarin ...??? Uit welk potje wordt dit alles weer betaald ... en ten koste van ....??? Leuke melkertbaan zonder enige verantwoordelijkheid of consequenties ..?? Simpele overpayed freewheelerige cooling-down -job ...?? Ik zie de INVULLING op het bovenstaande graag tegemoet. . w.a.

 • adje rem

  Tegen welke prijs ..................???

Of registreer u om te kunnen reageren.