Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Personeel draagt Van der Ham voor als bestuurder IKZ

Willem van der Ham, oud-anesthesioloog en medeoprichter van de Orde van Medisch Specialisten is door de werknemers voorgedragen als interim-bestuurder van het Integraal Kankercentrum Zuid in Eindhoven.
Personeel draagt Van der Ham voor als bestuurder IKZ
Foto: ANP lex van Lieshout

Het personeel van het kankercentrum in Eindhoven hoopt met deze voordracht uit de impasse te komen, die is ontstaan na de fusieperikelen met het landelijke kankercentrum IKNL. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Van der Ham (63 jaar) was tot deze zomer zorgbestuurder en specialist in het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven.

Fusie

In december vorig jaar zegde de personeelsvertegenwoordiging van het IKZ in Eindhoven het vertrouwen op in de raad van toezicht. Deze had de directeur dr. Janny van den Eijnden-Van Raaij ontslagen. De raad van toezicht nam deze stap omdat Van den Eijnden niet wilde meewerken aan de fusie van het IKZ met het landelijke IKNL.

Gehaaste doorvoering

Het personeel van het Integraal kankercentrum Zuid vreest voor een gehaaste doorvoering van de fusie met het landelijke kankercentrum (IKNL). 'Wij hebben geen vertrouwen in een goede afloop van het vervolgproces', zo staat in de brief die namens de medewerkers in december aan de raad van toezicht is gestuurd.

Carolien Stam

2 reacties

  • adje rem

    Helaas voor en in tegenstelling tot de werkvloer kunnen veel raden van toezicht al hun dure tijd wijden aan ...........BEKONKELEN . Net als de wereld , draait De fusie dus gewoon DOOR , analoog aan zeer veel ibestuurders

  • adje rem

    Uitstekend gedaan , personeel van het I K Z . Fusies zijn te vaak alleen in het ( financiële) belang van de ........Fuserende Bestuurders.

Of registreer u om te kunnen reageren.