Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nel Draijer nieuwe voorzitter NVP

Nel Draijer is per 1 oktober 2013 benoemd als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP). Zij volgt Paul Lamers op die drie jaar het voorzitterschap vervulde.
Nel Draijer nieuwe voorzitter NVP

Draijer werkt als universitair hoofddocent bij de vakgroep Psychiatrie van de VU / GGZ inGeest, Amsterdam. Daarnaast is zij KP- en PT- praktijkopleider. Zij is klinisch psycholoog-psychotherapeut en psychoanalyticus, supervisor in de A-opleiding tot psychiater en bij de NVPP en opleider/supervisor TFP. Draijer combineert daarmee onderzoek, onderwijs, behandeling, diagnostiek & supervisie.

Verbetering positie psychotherapeut

Draijer: ‘Ik zet me in voor de verbetering van de maatschappelijke en wetenschappelijke positie van de psychotherapeut in deze roerige tijd. Dat betekent meer zichtbaarheid van de betekenis van de psychotherapie en aandacht voor de verankering daarvan binnen het aanbod van de Nederlandse gezondheidszorg.’

Nieuw bestuur

Op 1 oktober werd ook de nieuwe ledenraad van de NVP geïnstalleerd en een nieuw bestuur benoemd. Met voorzitter Nel Draijer vormen Pieter Coppoolse, Kirsten Hauber, Theo Ingenhoven en Annemieke Noteboom het nieuwe NVP-bestuur. Samen maken zij zich komende tijd sterk voor de positionering van de psychotherapie en het beroep psychotherapeut.

Eén reactie

  • Star

    Mooi iemand met veel talenten.ervaring en hoop ik een realistische kijk op de positie van de psychotherapeut.Heel veel wijsheid en sterkte gewenst.

Of registreer u om te kunnen reageren.