Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Acht specialisten weg uit Spijkenisse

Op basis van een advies van de medische staven van de coöperatieziekenhuizen heeft het bestuur van het Spijkenisse Medisch Centrum in overleg met het coöperatiebestuur het aantal specialistenplaatsen per specialisme en de invulling per 1 januari bepaald. Dit betekent dat het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis afscheid zal nemen van acht specialisten.
Acht specialisten weg uit Spijkenisse

Voor de meeste specialisten in het Spijkenisse Medisch Centrum geldt dat de overeenkomst met hen na 1 januari 2014 wordt gecontinueerd. Zij zullen werkzaam zijn in een samenwerkingsverband met vakgroepen en maatschappen in de coöperatieziekenhuizen.

Afronding

Met deze stap is het Spijkenisse Medisch Centrum dichter bij de afronding van het nieuwe zorgprofiel. Het Spijkenisse Medisch Centrum zal zich voortaan vooral toeleggen op poliklinische zorg en laagcomplexe, kortdurende en planbare behandelingen. De continuïteit van de zorgverlening wordt mede gewaarborgd door het voorlopig operationeel houden van één verpleegafdeling in het weekend. Regionale samenwerking en de kwaliteit van zorg staan aan de basis van het nieuwe zorgprofiel.

De komende maanden zal op specialisme-niveau de samenwerking met het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (de nieuwe eigenaren van het Spijkenisse Medisch Centrum) verder worden uitgewerkt.

3 reacties

 • Joris Goedbloed

  Leve de marktwerking in de zorg. En de besturen maar graaien!

 • triple

  Welke zorg?
  Geld regeert toch?
  De Achmea aandeelhouders..lachen zich rot over ons geroofde Premiegeld!

 • IKKE

  en zo begint de kaalslag in de zorg. Het is een herhaling van zetten,nites geleerd van de geschiedenis. In het inderwijs , de memmoetwet en toen ook nog de HOSS -nota waardoor 1ste graads leraren minder betaald werden. gevolg uitstroom van 1ste graads leraren en daarmee werd het niveau structureel minder. de dwaling in het onderwijs lijkt nu na resp ruim 40 en 30 jaar gecorrigeerd te worden! Deze gifbeker is leeg en kan er weer gebouwd worden in het onderwijs. In de zorg.....de dwaling loopt nu van 2005 ( somatiek)en 2008(GGZ). Triest nog 30 jaar te gaan eer dit gecorrigeerd zal zijn. Ik adviseer mijn kinderen : GEEN geneeskunde studeren of arts meer worden.

Of registreer u om te kunnen reageren.