Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Geen plek voor Zwarte Piet in Sint Lucas Andreas

De raad van bestuur van het Amsterdamse Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) heeft besloten dat er dit jaar geen decoratieve Zwarte Pieten worden opgehangen. In plaats daarvan moet neutrale versiering het gebouw opvrolijken.
Geen plek voor Zwarte Piet in Sint Lucas Andreas
Foto: ANP Roos Koole

Het bestuur wil op die manier patiënten en medewerkers van het ziekenhuis, gevestigd in de multiculturele wijk Nieuw-West, niet schofferen, zo meldt De Telegraaf. Het personeel van het SLAZ is het oneens met het besluit van het ziekenhuis. 'Laf en overdreven, dat het bestuur zich zo laat meeslepen door de Zwarte Pietendiscussie. Die versiering hangt er ieder jaar. We hebben nog nooit negatieve reacties gehad van patiënten.'

Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Opvallend is dat de beslissing niet is genomen voor het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, dat onder hetzelfde bestuur valt. 'Het Sint Lucas Andreas heeft een patiëntenpopulatie met een zeer diverse etnische achtergrond. Hetzelfde geldt voor de medewerkers van het ziekenhuis', zegt een woordvoerder.

3 reacties

  • ppep

    Ze zouden zich moeten schamen. Wat een misplaatste politieke correctheid die helemaal geen correctheid is.

  • CvE

    Wat zijn we weer tolerant (maar niet heus).

  • cobie

    Er is ook niets mis mee ,om t wel daarmee te versieren .Het heeft met onze cultuur te maken zonder bijbedoelingen.Wat een heisa voor iets wat een feest moet zijn.

Of registreer u om te kunnen reageren.