Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vivium naar de rechter wegens thuishulptarief

Vivium stapt naar de rechter. De thuiszorgorganisatie wil haar huishoudelijke hulpen niet hoger inschalen, terwijl de gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek dat wel eisen.
Vivium naar de rechter wegens thuishulptarief

Om Vivium te dwingen medewerkers in een hogere schaal te plaatsen hebben de gemeenten sancties opgelegd. De sancties betekenen dat Vivium vanaf 1 april 2014 gedwongen wordt te stoppen met het bieden van Huishoudelijke Hulp. In het kort geding vraagt Vivium om opschorting van de sancties.

Een hoger loon

Vivium stelt in een persverklaring dat ze onmogelijk haar thuishulpmedewerkerseen hoger loon kan bieden. ‘De medewerkers van Vivium ontvangen het salaris dat voldoet aan de looneis van de aanbesteding. Vivium kan de inschaling niet veranderen zonder de afspraken binnen de CAO VVT te schenden.’

huishoudelijke hulp

De uitkomst van het kort geding bepaalt volgens Vivium of de organisatie door kan gaan met het aanbieden van Huishoudelijke Hulp in de gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek. Vivium heeft 3250 cliënten en 800 medewerkers.

2 reacties

  • mvandijk

    Nee Wim dit zie je verkeerd. De gemeente wil ervoor zorgen dat de medewerkers eindelijk eens krijgen waar zij recht op hebben. Er zijn medewerkers die bij het vivium nog steeds rond de € 9 krijgen terwijl ze bij andere organisaties bijna € 2 per uur meer verdienen en die krijgen dezelfde vergoeding van de gemeente.

  • ard leferink

    De gemeente wil dus eigenlijk zowel de inkoop als de verkoop van de dienst Hulp bij Huishouden bepalen. Ik zou zeggen, laten we heel erg snel stoppen met die zogenaamde marktwerking. Snel alle personeel bij de gemeente in dienst, alle problemen opgelost. Scheelt een boel gedoe.

Of registreer u om te kunnen reageren.