Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Rob Dillmann naar Isala

Rob Dillmann (55) is door de Raad van toezicht van het topklinische ziekenhuis Isala te Zwolle benoemd tot nieuwe voorzitter. Vanaf 1 april 2014 neemt hij de taken van de huidige voorzitter Marjanne Sint over. Rob Dillmann is tot april 2014 bestuursvoorzitter van het Zaans Medisch Centrum.
Rob Dillmann naar Isala

Voor hij in 2005 bestuursvoorzitter  werd bij het Zaans Medisch Centrum, was hij directeur bij de Orde van Medisch Specialisten. Tot 1999 was hij werkzaam in diverse functies bij de KNMG en als onderzoeker bij de VU in Amsterdam. Naast zijn bestuursfunctie is hij lid van diverse landelijke onderzoekscommissies naar patiëntveiligheid in de Nederlandse Ziekenhuizen. Dillmann is in 2012 uitgeroepen tot Zorgmanager van het jaar.

Uitdaging

Rob Dillmann over zijn nieuwe uitdaging bij Isala: 'Isala is een prachtig ziekenhuis met een gezond toekomstperspectief. Ik kom graag samen met de uiterst betrokken professionals dat perspectief realiseren. Gezamenlijk voor topzorg, motiveert mij sterk.'

In de periode van 1 februari tot 1 april neemt de heer Robbin Thieme Groen de honneurs waar. Hij maakt al geruime tijd deel uit van de Raad van Bestuur en is daarmee volledig op de hoogte van alle onderwerpen binnen Isala. De interim-periode is hiermee in vertrouwde handen.

Zorgmanager van het Jaar 2012

Dillmann werd in 2012 uitgeroepen tot Zorgmanager van het Jaar. De Zorgvisie-prijs voor beste zorgmanager. Dillmann ontving de prijs omdat hij vanuit een meerjarenvisie een groot aantal projecten in gang heeft gezet om de kwaliteit en de veiligheid binnen het Zaans Medisch Centrum op een hoger niveau te krijgen. 'Hij heeft vanuit een meerjarenvisie gestaag gebouwd aan sterke relaties met de belangrijkste stakeholders van de organisatie. Tevens heeft hij zich op een bijzondere manier verbonden aan het realiseren van meetbare zorgprestaties', aldus voormalig jury-voorzitter Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS.

Zorgvisie Executive Seminar

Rob Dillmann gaat tijdens het Zorgvisie Executive Seminar in op de vraag Wat hebben Nederlandse ziekenhuizen inmiddels bereikt die met de lessen uit VMMC aan de slag zijn gegaan?

Of registreer u om te kunnen reageren.