Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Van den Dungen verruilt Kentalis voor VWS

Bas van den Dungen vertrekt na negen jaar bij Koninklijke Kentalis. Hij wordt directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van VWS. Hij vervangt Leon van Halder die in november 2013 is benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van VWS.
Van den Dungen verruilt Kentalis voor VWS

Bas van den Dungen begon negen jaar geleden als bestuurder van Viataal, een van de rechtsvoorgangers van het huidige Kentalis. Hij speelde een belangrijke rol bij de fusie van Viataal, Effatha-Guyot en Sint Marie. Met de fusie werd 225 jaar aan expertise veiliggesteld, gebundeld en vervolgens verder uitgebouwd. Mede onder zijn bestuur is Kentalis uitgegroeid tot de grootste specialistische zorg- en onderwijsorganisatie in Nederland voor mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking.

Motivatie

Bijdragen aan de eigenwaarde van cliënten en leerlingen van Kentalis was een belangrijke motivatie voor Van den Dungen. 'Eigenwaarde krijg je vooral door zo gewoon mogelijk mee te doen aan de maatschappij. Ook als je de pech hebt dat je bijvoorbeeld vanaf je geboorte een beperking hebt, wil je gewoon mee kunnen doen. Dagelijks zie ik in mijn organisatie prachtige voorbeelden. Bijvoorbeeld hoeveel eigenwaarde die dove jongeman krijgt die net met een diploma van school is gegaan en een leerwerktraject bij een schildersbedrijf aangeboden heeft gekregen. Ik vind dat zo mooi. Op zo'n moment ben ik dankbaar en trots dat wij als Kentalis daar een rol in hebben mogen spelen.'

Enthousiast

Nu vijf jaar na de fusie vindt Van den Dungen het tijd voor een nieuwe uitdaging. 'Natuurlijk is het nooit af. De grote veranderingen in de zorg en de invoering van passend onderwijs brengen Kentalis weer in nieuw vaarwater. Maar ik vind het tijd om het stokje over te geven. Lang kon ik me niet voorstellen wat ik na Kentalis zou willen, maar directeur-generaal curatieve zorg is nou nét wel iets om heel enthousiast van te worden.'

Van den Dungen begint op 1 maart 2014 bij VWS.

Kentalis

Kentalis is een landelijke organisatie, gespecialiseerd in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Leerlingen en cliënten van Kentalis krijgen mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. Om te zorgen dat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan onze samenleving.

Of registreer u om te kunnen reageren.