Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Erbudak geschorst om onderhandelingen Achmea

Aysel Erbudak, voorzitter van het Slotervaartziekenhuis, is geschorst door de raad van commissarissen van het ziekenhuis.

Erbudak heeft met Achmea onderhandeld over de zorginkoop zonder overleg met andere bestuurders, stelt een woordvoerder als reden voor de schorsing. ‘Ze deed dit zonder de goedkeuring van belanghebbenden binnen de raad van bestuur en de commissarissen’

Achmea

Achmea wil na de schorsing van Erbudak de onderhandelingen met het Slotervaart weer oppakken. De verzekeraar doet geen mededelingen over de inhoud van die gesprekken.

Onderhandelingen Achmea

Eind vorige maand werd bekend dat Achmea voor 2013 geen contract heeft gesloten met het Slotervaartziekenhuis. Gevolg daarvan is dat klanten van Achmea, die behandeld worden in het ziekenhuis, hun behandeling niet of niet volledig vergoed krijgen. Dat geldt ook voor klanten van onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO, die ook onder Achmea vallen.

Machtsstrijd

Erbudak heeft volgens Het Parool de handdoek nog niet in de ring geworpen. De krant bericht op basis van ingewijden dat zij de machtsstrijd met de raad van bestuur en raad van commissarissen denkt te kunnen winnen.

Commentaar Erbudak en Slotervaart

Het Slotervaart en Aysel Erbudak geven aan geen commentaar te willen geven op de kwestie.

3 reacties

 • tonson

  Verzet tegen het diktaat van de verzekeraar wordt niet op prijs gesteld. Ik had verwacht dat de NZa zou worden ingezet om het Slotervaart te verplichten bij het kruisje te tekenen. Het old boys netwerk doet het nu via de Raad van Commissarissen. Het verzet van Erbudak zou andere zorgverleners anders op verkeerde ideëen hebben kunnen brengen...

 • E.Kriek

  @Rob: mevrouw Erbudak heeft volgens mij alle (overbodige) adviseurs de laan uit gestuurd......
  Is dit dus de wraak van de consultants?

 • Rob

  Mevrouw Erbudak heeft veel gestreden, daarbij veel gewonnen en nu heeft ze een verkeerde inschatting gemaakt. De beslissing van de overige aandeelhouders was wat mij betreft onvermijdelijk, maar het werk van mevrouw Erbudak heeft hen ook veel opgeleverd. Ik hoop dat er voor haar een nieuwe plek zal zijn.

  Minder enthousiast ben ik over haar adviseurs, en dan met name de juridische adviseurs. Het was duidelijk dat Erbudak deze oorlog niet op basis van juridische argumenten zou gaan winnen of verliezen. Goede adviseurs hadden haar tegen zichzelf beschermd.

Of registreer u om te kunnen reageren.