Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Genomineerden Zorgmanager en Talent van het Jaar

De genomineerden voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2013 zijn Olof Suttorp, bestuursvoorzitter van het Amphia Ziekenhuis in Breda, Thea Heeren, bestuursvoorzitter van GGZ Centraal in Amersfoort en Wim Kos, voorzitter van de raad van bestuur van gehandicaptenzorginstelling ASVZ in Sliedrecht. Vorig jaar werd de prijs voor de Zorgmanager van het Jaar gewonnen door Rob Dillmann, bestuursvoorzitter van het Zaans Medisch Centrum.
Genomineerden Zorgmanager en Talent van het Jaar

Olof  Suttorp geeft leiding aan een van de grootste ziekenhuizen van het land met een jaaromzet van circa 330 miljoen euro en 4500 medewerkers. De platte organisatiestructuur zorgt voor korte managementlijnen. Thea Heeren is eindverantwoordelijk voor GGZ Centraal, een organisatie die jaarlijks ongeveer 40.000 cliënten behandelt. Er werken 3800 medewerkers. Wim Kos geeft leiding aan ASVZ, een organisatie met een jaaromzet van circa 230 miljoen euro. Tevens is hij voorzitter van het bestuurdersoverleg van Carante Groep, een samenwerkingsverband van 11 onafhankelijke instellingen in de care.

Genomineerde talenten

Voor Talent van het Jaar 2013, de prijs voor de meest talentvolle jonge zorgmanager, zijn genomineerd: Marcel van Borren, Tim Roldaan en Dennis van Veghel. De genomineerden zijn respectievelijk werkzaam als klinisch chemicus in opleiding bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, clusterdirecteur bij de MC Groep in Lelystad en manager van de maatschappen cardiologie van het Catharina Hartcentrum in Eindhoven. Deze prijs is vorig jaar gewonnen door Kim van Leeuwen van de Reinier de Graaf Groep.

Geldprijs voor zorgproject

Bijzonder dit jaar is dat de winnaar van Talent van het Jaar een bedrag van 50.000 euro ontvangt voor de uitvoering van een zorgproject in zijn eigen organisatie. Dit bedrag wordt beschikbaar gesteld door fonds NutsOhra.

Zorgmanager van het Jaar

De prijs Zorgmanager van het Jaar is al jaren een begrip in de gezondheidszorg. Eerdere winnaars zijn Eelco Damen van Cordaan, Emile Lohman, destijds bestuursvoorzitter van UMC St. Radboud en Marjanne Sint van de Isala klinieken. De genomineerden zijn voorgedragen door mensen uit de eigen organisatie en door stakeholders. Op 11 april wordt bekend welke bestuurder zich een jaar lang Zorgmanager van het Jaar dan wel Talent van het Jaar mag noemen. De uitreiking vindt die dag plaats tijdens een congres bij Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De Zorgmanager van het Jaar ontvangt de ING Excellence Trofee en een leergang van Avicenna ter waarde van 10.000 euro, het Talent van het Jaar krijgt de Zorgvisie Grow/Work award overhandigd.

Dossiers

Dossier Zorgmanager van het Jaar 2013
Dossier Talent van het Jaar 2013

6 reacties

 • Herbij wil ik Olof Suttorp van harte feliciteren met de aankondiging als genomineerde voor de prijs Zorgmanager van het jaar 2013. Als oud-lid van de OndernemingsRaad van het Amphia Ziekenhuis Breda/Oosterhout heb ik hem leren kennen als prima voorzitter van de Raad van Bestuur en als mens. Zeer actief in de zorg met lange termijn-visie , maar ook met de werkvloer zich bezig houden . De Client staat bovenaan de agenda van Olof. Zeer belangrijk is de kwaliteit , die je als organisatie te bieden hebt en dat is een belangrijk speerpunt. Olof , het is je gegund !

 • Ed

  Zorgmanager van het jaar.Ze moeten de managers er juist uit schoppen.Er zijn er veel te veel van die niets doen.Managers er uit en handen aan het bed er bij.Nu gebeurt dit andersom.
  Ik ben hier hier pissig om.

 • Amiz Delft

  Wordt de salarisnorm meegewogen. Ik hoop het. Ik zie de koppen in de media al: ....en de winnaar verdient:....

 • Borsten2

  Ook ik ben als werknemer van GGZcentraal zeer verbaast over de nominatie van Thea Heeren als mens heb ik haar hoog zitten maar als bestuurder veel minder? De gemeente Amersfoort wil ons volgens het AD korten op de gemeentesubsidie omdat ze zich niet houdt aan de Balkenendenorm! 4000 werknemers hebben een normaal CAO en 3 RvB leden niet? De tevredenheidsonderzoeken onder werknemers en patiënten geven ook matige cijfers! Er is een grote fusie doorgevoerd die niemand wou en dagelijks zien we de ellende van die grootheidswaanzin! Kortom ik wil de redactie van jullie blad graag uitnodigen bij ons op Zon en Schild ik zal jullie laten zien wat de problemen zijn ! Als Thea die opgelost heeften salaris heeft ingeleverd dan ..........

  Gr Mik Borsten

 • Huseyincan

  U snapt toch volkomen dat een voorzitter van de RvB niet met alle individuele klachten bezig kan houden? Ik ben verbaasd dat u uw persoonlijke opvatting over de functie inhoud van een RvB-lid via deze weg kenbaar maakt.

 • Charly

  Ik ben verbaasd mevrouw Heeren als genomineerde hier te treffen. Als client heb ik geprobeerd om na eerst allerlei andere kanalen te hebben bewandeld, met haar in contact te komen over de organisatorische/bureaucratische en cultuurproblemen waar ik tegen aan gelopen ben in de meer dan 2 jaar die ik heb moeten sleuren en trekken om ergens in haar organisatie op een wachtlijst te komen voor hulp. Zij gaf aan dat haar agenda geen tijd liet voor mij. Hoe kan het dat je als zorgmanager van het jaar geen tijd hebt voor je (ontevreden) klanten? Mijns inziens zou het dus ook niet terecht zijn als zij de prijs gaat winnen. Succes met jullie keuze.

Of registreer u om te kunnen reageren.