Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NU’91 wil geen nullijn zonder baangarantie

Vakbond NU'91 wil niet meewerken aan een nullijn voor de zorg. De vakbond voor verpleegkundigen en verzorgden laat vandaag weten dat het de maatregel, waardoor de salarissen van zorgmedewerkers worden bevroren, onacceptabel vindt.
NU’91 wil geen nullijn zonder baangarantie

De vakbond schrijft in een persverklaring te beseffen dat bezuinigingen in de zorg onvermijdelijk zijn, maar stelt dat over nul procent inkomensstijging simpelweg niet valt te onderhandelen. 'We zijn zeer kritisch over de manier waarop er bezuinigd wordt. Volgens NU'91 lopen de onderhandelingen tussen de overheid, werkgevers en werknemers vast, als wordt vastgehouden aan de nullijn. Bovendien baalt NU'91 dat er in ruil geen baangarantie wordt gegeven aan de werknemers.'

Bevriezen van lonen

Het bevriezen van de lonen in de zorg betekent volgens de vakbond een extra aanslag op het besteedbaar inkomen van zorgmedewerkers bovenop de stijgende inflatie en leidt tot een inkomensachteruitgang. (ANP)

2 reacties

  • adje rem

    Moet zijn de bestuurslagen. Sorry

  • adje rem

    Tja , de bestuurlijkslagen vertonen al heel lang een NULLIJN en voortdurend komt er wel weer een NUL bij . ?

Of registreer u om te kunnen reageren.