Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

PvdA: 'Cordaan-directeur moet ontslagvergoeding terugbetalen'

Directeur Karel Verweij heeft vorig jaar bij zijn vertrek bij de zorginstelling Cordaan een ontslagvergoeding van drie ton meegekregen, terwijl hij al een nieuwe baan had. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.
PvdA: 'Cordaan-directeur moet ontslagvergoeding terugbetalen'

De centrale ondernemingsraad van Cordaan schrijft in een brief aan de voorzitter van de raad van toezicht, Emile Lohman, erg ontstemd te zijn over de vertrekbonus. De raad eist dat de regeling wordt teruggedraaid. 'Het kan niet zo zijn dat Cordaan dergelijke ontslagvergoedingen verstrekt, terwijl honderden medewerkers op het punt staan om te worden ontslagen', zegt voorzitter Marion Hogenes van de ondernemingsraad in de brief.

Vertrekbonus

Verweij is in september 2012 vetrokken, een besluit dat in overleg met de raad van toezicht was genomen, zo liet Cordaan weten. Van de vertrekbonus werd pas in het concept-jaarverslag 2012 melding gemaakt, schrijft het Financieele Dagblad. Naast zijn ontslagvergoeding kreeg Verweij tot het einde van het jaar zijn salaris doorbetaald. Lohman laat in het Financieele Dagblad weten dat Verweij dat laatste moet terugbetalen. Over de ontslagvergoeding waren contractuele afspraken gemaakt.


PvdA
Tweede Kamerlid Pierre Heijnen (PvdA) zegt op BNR dat minister Schippers moet ingrijpen en de ontslagvergoeding van Verweij moet aanpakken. Heijnen vindt dat Verweij de ontslagvergoeding moet terugbetalen. (FD)

5 reacties

 • Zorg

  Ja adje zo is het.

 • adje rem

  De zuivelindustrie moet wel goed draaien , gelet op de boter op vele hoofden .

 • Kaat

  Klagen over een ontslagbonus bij de heer Lohman? Die heeft zelf 13 maanden lang 30.000 euro per maand ontvangen nadat hij vertrok uit het UMC St. Radboud. Daar klagen zal niet helpen!!!

 • adje rem

  Foutje , bedankt ? ? ? Waarom alleen dit wezen laten terugbetalen ? De minister heeft wel belangrijker zaken te doen ..Bezuinigen op patiënten is vele malen gemakkelijker en .......goedkoper en....efficiënter ? ? De vele dissonante akkoorden vliegen ons om de oren . Mijn eerste zorg is : voldoende WATJES.

 • Amiz Delft

  Het wordt dringen bij de Nationale Schandpaal.

Of registreer u om te kunnen reageren.