Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Zorginstelling SEIN nam zedendelinquent aan’

SEIN, een zorginstelling voor zware epilepsiepatiënten, heeft een zedendelinquent aangesteld als groepsbegeleider. Dat onthult het tv-programma De Vijfde Dag vanavond. De instelling lag eerder onder vuur van de inspectie vanwege patiënten die er onder verdachte omstandigheden overleden.
‘Zorginstelling SEIN nam zedendelinquent aan’

De groepsleider, Lars van der H., werd in 2011 door de rechter veroordeeld wegens seksueel misbruik van zeven minderjarigen, zo schrijft De Volkskrant. In tv-programma De Vijfde Dag zegt Van der H. vanavond dat hij de instelling al tijdens zijn sollicitatie op de hoogte bracht van de strafzaak.

Management SEIN

In een verklaring in de krant stelt SEIN daarentegen dat Van der H. het management net na zijn proeftijd begin 2012 heeft verteld dat hij verwikkeld was in een strafproces. 'SEIN is met de ex-medewerker overeengekomen dat zijn dienstverband onmiddellijk zou worden beëindigd bij een veroordeling.' (Volkskrant)

Of registreer u om te kunnen reageren.